Віктор Орбан прийшов до влади в Угорщині за російський кошт: хто, скільки і як заплатив європейському політику?

Загублений світ
Віктор Орбан прийшов до влади в Угорщині за російський кошт: хто, скільки і як заплатив європейському політику?
Поширити в соціальних мережах:

Угорський Прем'єр-міністр славиться дружбою з путіним…

У серпні 2022 року Угорщина видала росатому ліцензії на будівництво АЭС «Пакш-II». Прем'єр-міністр країни Віктор Орбан і раніше славився дружбою з путіним. Він виступав проти санкцій для рф, а отримавши кредит від країни-терориста на зведення АЄС, заблокував надання Євросоюзом €18 мільярдів допомоги Україні. А все тому, що, як зазначає експерт атомної енергетики Костянтин Батозський, «Віктор Орбан прийшов до влади за російський кошт»:

«Росія надала компанії, яка експлуатує атомну станцію, кредит у розмірі €10 мільярдів під зобов’язання, що ця компанія куплятиме обладнання у рф для будівництва атомної станції. І ця компанія почала закуповувати російське обладнання, але за дуже смішними цінами – не за ринковими, а значно дешевшими. Постає питання, а де ж решта? Власне, саме решта і йде на підкуп угорських високопосадовців. Ось так виглядає політична корупція по-путінські».

Фактично, росія платить за будівництво АЄС в Угорщині подвійну ціну: спочатку надає кредит, який іде на підкуп влади, а потім майже безкоштовно постачає своє обладнання.

«Якщо Європа дозволить цій станції побудуватися, то це буде зосередження російської агентури у самому серці ЄС», - вважає Костянтин Батозський.

Атомні проєкти – один із основних інструментів просування російської агентури. Навіть колишній очільник українського Енергоатому виявися випускником академії фсб. Ба більше, він керував в Україні агентурною мережею російського ГРУ. Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше