Топ організмів, які не старіють

Загублений світ
Поширити в соціальних мережах:

Довге життя без старіння – мрія кожної людини. Загублений Світ підготував добірку неймовірних видів організмів, які здатні завжди лишатися молодими.

Старіння починається через те, що клітини втрачають здатність до регенерації. Однак деякі організми на нашій планеті грають за іншими правилами і фактично є безсмертними. Топ неймовірних видів, які здатні завжди лишатися молодими.

  • 6 місце: Лобстер.

Більшість тварин, одразу ж після настання статевої зрілості, починають страждати від наслідків старіння, але не лобстери. Вони продовжують рости, не втрачають активності та можливості до розмноження. Все це, через особливий фермент, що допомагає організму створювати здорові клітини. Основна причина смерті лобстерів – вилов людьми. У природі їм загрожують щонайбільше інфекції після пошкодження раковини. Вчені запевняють, що у ідеальних умовах – лобстери безсмертні. Відомі випадки, коли у морі виловлювали лобстерів, яким було понад 100 років.

  • 5 місце: Безсмертні медузи.

Дорослі представники виду Turritopsis Nutricula здатні створювати колонії власних клонів. Після травми, хвороби, або коли середовище стає незручним для них, ці маленькі медузи перетворюються у поліп. І з нього згодом з’являються клони. Ця метаморфоза може бути нескінченною. Вбити таку медузу може лише хижак.

  • 4 місце: Карпи Кої.

Карпи Кої найчастіше живуть по 50 років. Неймовірно, але життя цим строкатим рибам продовжили люди. Спочатку їх вирощували у Японії у чистих та просторих ставках. У 50-их роках 20 століття вони потрапили до Америки та Європи і стали предметом пристрасного колекціонування. Колекція Кої досі може коштувати не менше колекції полотен видатних митців. Задокументовано, що рибина Ханако у японській родині Кошихара дожила до 226 років.

  • 3 місце: Гігантські Сейшельські черепахи.

Ці тварини – одні з найвідоміших довгожителів. У неволі їх середня довжина життя – 150 років. Рекордсменом по віку стала черепаха Адвайта. Вона дожила у зоопарку Калькутти до поважних 256 років. Крім того, цей вид вважається ще й одним із найдавніших на планеті. Вік найстарших знайдених решток Сейшельських черепах – 220 мільйонів років.

  • 2 місце: Антарктична губка.

Ми можемо тільки позаздрити довголіття мешканців акваторії Антарктиди. Екстремальний холод, який міг би вбити будь-яку іншу істоту, у кілька разів подовжив життя місцевих мешканців. Їхній секрет – уповільнений метаболізм. Найстарішій із антарктичних тварин, знайдених неподалік української станції Академік Вернадський, – 1500 років. Антарктична губка – довгожитель із довгожителів. Варто зазначити, що через низьку температуру, і росте вона дуже повільно.

  • 1 місце: Колонія дерев Пандо у Юті.

Переможцю нашого топу понад 80 000 років. І дивовижно те, що це насправді один організм. Дерева у колонії не тільки пов’язані однією кореневою системою, але і генетично однакові. В ідеальних умовах, стверджують вчені, цей організм може жити вічно, нескінченно пророщуючи все нові і нові дерева.

Більше цікавого дивіться у Загубленому Світі на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС

Про зруйновану Каховську ГЕС, яка утримувала одне з найбільших водосховищ Європи…

Загадкове зникнення екіпажу судна «Марія Целеста» понад століття тому: нова теорія розвитку подій
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна

Але, на відміну від 30-х-40-х років 20 століття, кремлю не вдалося приховати свої злочини…

Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності
Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності

Вперше ми здійснили опалювальний сезон за рахунок власних ресурсів…

Читати більше