Таємна церковна банківська система, якою користувалися Тамплієри, існує й досі

Загублений світ
Таємна церковна банківська система, якою користувалися Тамплієри, існує й досі
Поширити в соціальних мережах:

Як нині відмивають гроші світові мафіозі…

У Лондоні на метушливій Фліт-стріт стоїть кам’яна арка через яку кожен може вирушити у подорож у часі – це Темпл-черч. У XII столітті тут була церква Ордену Тамплієрів. Головною метою Ордену був захист прочан, які мандрували з Європи до Святої Землі. Довга подорож потребувала багато грошей, та золото могло привабити грабіжників. Тож монахи вигадали перший у світі банк: прочанин залишав гроші у Темпл-черч, а в Єрусалимі забирав відповідну суму в тамтешній церкві Тамплієрів. Орден розпався ще у ХІІІ ст, коли хрестоносці втратили Єрусалим. Однак таємна церковна банківська система існує й досі.

«Інститут релігійних справ – одна із структур папської курії, тобто очільництва католицької церкви, які серед журналістів і громадськості більше відомий як Банк Ватикану. Суто офіційно вважалося і вважається, що Банк Ватикану містить в собі певні ресурси для оплати співробітників і акумулює кошти релігійних громад, релігійних орденів, громадських організацій, благодійних фондів. Окрім того, що банк тримає їх у себе він їх реінвестує в інші фінансові структури», - розповідає історик Кирило Галушко.

Унікальне місто-держава, що постало на місці розп’яття апостола Петра щороку приваблює понад 5 млн туристів. Побувати на площі Святого Петра, помилуватися на Сікстинську капелу й отримати благословення Папи Римського – мрія паломників з усього світу. Проте багатство Ватикану тримається не на них. Вони приносять в бюджет лише 80 млн євро щороку, тим часом банк має на своєму рахунку понад 8 млрд!

«Умовно кажучи, будь-який італійський мафіозний клан може принести дуже багато готівки, створити релігійну громаду чи благодійний фонд, покласти все у Банк Ватикану. Банк Ватикану це реінвестує в якийсь італійський чи американський банк і походження цих грошей залишиться невідомим. Відповідно у такий спосіб вони відмиваються», зазначає Кирило Глушко.

Більше про це та усю систему підрозділів таємничих банків – дивися у сюжеті програми «Загублений світ»

Також не пропустищопонеділка о 17:00 на телеканалі 2+2 нові випуски інформаційно-розважального проєкту «Загублений світ», присвячений війні в Україні, ключовим подіям, що вже змінили її хід та у нас на очах змінюють весь світ, і людям, які роблять нереальне заради нашої перемоги.

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше