«Сергій, нас можуть вбити, ти знаєш? - Так!»: подружжя з Києва ризикнули і відкрили 24 лютого волонтерське містечко «Б-50»

Загублений світ
«Сергій, нас можуть вбити, ти знаєш? - Так!»: подружжя з Києва ризикнули і відкрили 24 лютого волонтерське містечко «Б-50»
Поширити в соціальних мережах:

Воно стало розрадою для тих, чиї рідні взяли до рук зброю та стали на захист України…

24 лютого 2022 року змінило життя більше ніж 40 мільйонів людей в Україні. Через російську агресію люди лишились життя, рідних, дітей, втратили домівки, роботу, мрії на щасливе майбутнє. Багато хто знайшов розраду у тому, аби допомагати іншим. В Києві одним із таких місць стало волонтерське містечко «Б-50», створене у перші дній повномасштабної війни подружжям Вікторією та Сергієм.

«Подивилися один на одного. «Залишаємося? - Так! Сергій, нас можуть вбити, ти знаєш? – Так» З цими словами ми взяли свої заздалегідь зібрані валізи та 24 лютого пішли шукати, де потрібна була наша допомога», - згадує засновниця волонтерського містечка «Б-50» Вікторія Єрамкова.

Вікторія за фахом педагог та бухгалтер, Сергій – військовий. Тож вони одразу пішли до військкомату. Та охочих стати на захист Батьківщини було настільки багато, що подружжю жартома сказали, аби вони краще нагодували хлопців. Потужності на велику кухню на той час у Вікторії та Сергія не було, але був неоціненний досвід – Сергій з родини військових, тому змалечку бував на різних полігонах світу і знав, як все облаштувати, аби нагодувати велику кількість людей.

Неймовірно, але за день київське подружжя змогло організувати польову кухню, яка годувала і годує до сих пір увесь лівий берег столиці – від військових до тварин. Але, каже Вікторія, все це неможливо було б реалізувати без звичайних киян. Люди лише дізнавшись, що збираються будувати військову кухню, зносили всі свої продукти та воду, допомагали фізично. Важко уявити, але волонтерське містечко «Б-50» працювало 24/7 без перерв у три зміни і згодом вже забезпечувало харчуванням не лише військових, але і лікарні, пологові будинки та звичайних киян. Лише уявіть волонтери робили по 8 тисяч порцій щодня!

Крім того, «Б-50» стало справжнім спасінням для тих, чиї рідні стали до лав ЗСУ і пішли захищати Україну від російської орди. Адже сидіти вдома було нестерпно. Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Дивись також:

Також не пропусти, з 6 лютого, щопонеділка, о 17:00 на 2+2 виходитимуть прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Читати більше