Що в Австралії не так, як у решти світу: ТОП-5 шокуючих фактів

Загублений світ
Що в Австралії не так, як у решти світу: ТОП-5 шокуючих фактів
Поширити в соціальних мережах:

У світі ще повно явищ, які можуть нас вразити наповал…

Австралія – надзвичайна країна, що розташована на однойменному материку. Програма «Загублений світ» зібрала для вас ТОП-5 цікавих фактів, яких ви, ймовірно, не чули про цей континент.

Південне сяйво «Aurora Australis». Корінні народи Австралії вважали райдужні спалахи на небі танцями богів. Навіть зараз це неймовірне видовище виглядає як кадри з фантастичного кіно. Насправді, воно має наукове пояснення. Полярне сяйво виникає, коли потік заряджених частинок від сонця взаємодіє з магнітним полем Землі.

Вранішня глорія. А це неймовірне явище можна побачити лише в одному місці світу – на півночі Австралії, над затокою Карпентарія. Його назва - «Вранішня глорія». З вересня до жовтня на світанку небо заповнюють гігантські трубчасті хмари завдовжки до 1 тис км. Вони пливуть на невеликій висоті і крутяться. За однією із версій – це спіральні рукави циклонів, за іншою – горизонтальні торнадо. Аномальна Вранішня Глорія дуже небезпечна для літаючих апаратів, адже вітер поблизу неї буквально божеволіє.

Грози в Австралії теж аномальні. У жовтні 2018 року лише за одну добу у Сіднеї зафіксували 7 тисяч блискавок.

Найпочесніша професія в Австралії – летючий лікар. Королівська аеромедична служба нілічує 68 літаків. Де б ви не знаходилися, поруч з вами завжди є медик. Вони патрулюють небо за спеціальними маршрутами, аби мати змогу швидко долетіти до будь-якого зі своїх районів. Навіть кожна ферма Австралії має злітно-посадкову смугу для легких літаків швидкої.

Найнебезпечніша робота – у австралійських пастухів. Вони тут теж на крилах. Літають на невеличких гвинтокрилах і женуть звідусіль непокірну худобу. Коли такий стокмен бачить групу корів, що відбилася від стада, він шугає вниз, щоб підігнати їх до решти рогатих. На низьких висотах і при малій швидкості мотор вертушки легко глохне, тому потрібна неабияка майстерність.

Більше кадрів з цієї дивовижної країни – у нашому відео:

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше