Росія забрала у нього маму, а Україна дала кохану: зворушлива історія життя і смерті героя Олександра Махова

Загублений світ
Росія забрала у нього маму, а Україна дала кохану: зворушлива історія життя і смерті героя Олександра Махова
Поширити в соціальних мережах:

Олександр – журналіст та військовий 95-ої десантно-штурмової бригади…

Олександр Махов відомий своєю відданістю Україні та активною громадянською позицією. Він був ветераном АТО, тому коли росія почала повномасштабний наступ, один із перших став на захист Батьківщини. Його вчинки та мужність викликали захоплення у багатьох людей.

«Він завжди був з власною позицією, патріотичною, щирою. Завжди без марнославства і завжди був серед найсміливіших, серед перших», - сказав про Олександра Махова президент України Володимир Зеленський.

В мирному життя він працював кореспондентом на одному з телеканалів Києва. Там він познайомився зі своєю колегою, яка згодом стала коханням його життя, Анастасією Блищик. Сашко та Настя майже весь час були поруч: на роботі, вдома, в мандрівках та на вечірках. Їхнє щастя здавалося безмежним. Але у лютому 2022 року росія розпочала відкриту війну проти України. Олександр, як справжній патріот і ветеран бойових дій на Сході країни, не міг стояти осторонь. Він приєднався до 95-ї десантно-штурмової бригади і вирушив у найгарячіші точки – спочатку на Донбас, а згодом у Харківську область під Ізюм.

Війна розлучила Олександра не лише з коханою, але і з його рідною матір'ю, жителькою Луганська. За словами Сашка, жінка піддалася на маніпуляції відчима Олександра, бойовика сепаратистів.

«Він відібрав у мене мою маму своїм впливом на неї, і тепер я не можу побачити свою маму. – зізнався в одному з інтерв’ю герой України – Я чую в її словах цю пропаганду. Вона дзвонила мені в окоп і казала, що я каратель, що ми ґвалтували жінок і вбивали вбивали дітей. Я не можу це сприймати нормально – мама, яку ти любиш, яка тебе виховувала, каже тобі такі речі».

І хоча війна забрала в Олександра маму, Настя завжди була поруч і підтримувала у всьому. В квітні 2022 року чоловік зробив пропозицію, але вже в травні дівчина проводжала коханого в останній путь – Сашко загинув.

 «Він навіть коли помирав, просив медика, який його рятував, бо в нього був мій номер, передати, що дуже сильно мене любить», - згадує кохана Олександра Махова Анастасія Блищик зі сльозами на очах.

Поступово Настя почала шукати якийсь сенс життя без Сашка. Дівчина вирішила продовжити справу коханого і поповнила лави ЗСУ. Більше подробиць – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше