Проект "Іхтіандр": чи можуть люди жити під водою?

Загублений світ
Поширити в соціальних мережах:

Мало хто знає, але ще у СРСР було розпочато амбітний проект із заселення людьми підводного простору. Загублений світ на 2+2 розшукав одного з останніх живих учасників тих дослідів!

У 1960-х роках в СРСР було розпочато амбітний експеримент із заселення людьми підводного простору. Секретний проект отримав кодову назву "Іхтіандр".

"Ідеєю було показати можливість жити і працювати під водою. Що треба освоювати не тільки наземний світ, а й підводний", – розповів Жорж Шанаєв, колишній водолаз та учасник проекту "Іхтіандр".

Дивом збережені унікальні кадри того експерименту демонструє Загублений світ на 2+2! Дивіться ексклюзивні подробиці будівництва секретного підводного міста у сюжеті.

Перший підводний будинок мав всього чотири приміщення. Там могло поміститися одночасно п’ять осіб. Учасники експерименту тижнями жили на глибині 12 метрів разом із піддослідними кроликами та пацюками. Електроенергію та повітря їм подавали кабелями і шлангами, а їжу доставляли водолази.

Найекстремальніші шляхи світу

До освоєння морських глибин тоді ставились не менш серйозно, ніж до польотів у космос. Радянська влада побоювалась, що західні супротивники першими освоять підводний простір та використають цю перевагу у боротьбі з СРСР.

Експеримент йшов успішно. Було заплановано створення кількох підводних поселень, але несподівано прийшло розпорядження негайно закрити проект. Але чому зупинили успішний проект, на який було витрачено сотні мільйонів?

Прихильники теорії змов вважають, що існує організація, метою якої є не допустити вивчення заселеної прибульцями морської безодні. Невже це правда?

Чому дослідники морських глибин часто зникають безвісти або стають жертвами нещасних випадків?

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше