Найекстремальніші шляхи світу

Загублений світ
Поширити в соціальних мережах:

Думаєте, найгірша дорога у вас у дворі? Добірка Загубленого світу на 2+2 вас здивує!

Найкоротший шлях не завжди найкращий, особливо якщо вся дорога – якась суцільна небезпека. Але деякі місця у світі так просто не об’їдеш.

Між індійськими провінціями Кашміром та Ладакхом відстань якихось 11 кілометрів. Нормальною трасою хвилин 10 їзди, та долати цей шлях можна цілий день – дорога буквально осипається під колесами автомобілів. Прокладена на висоті трьох з половиною кілометрів, вона не має ані відбійників, ані перил.

Не кожен екстремал піде на такий ризик, але у місцевих водіїв та погоничів худоби вибору немає – це єдиний шлях, що сполучає кілька міст. В’їзд на небезпечний маршрут перекривають на ніч, взимку та під час негоди, та попри всі намагання обмежити трафік на цій ділянці, водіям часто доводиться тягнутися в заторах, адже обгін по гірському карнизу просто неможливий.


Саме дорога захищає від ворогів і фортецю на французькому острові Мон-Сен-Мішель. Під час припливу двічі на день довколишні води раптово піднімаються до позначки у 14 метрів. Потрапити у пастку припливної хвилі смертельно небезпечно – від узбережжя до острова 18 кілометрів сипучих пісків і жодної рятувальної вежі.

Найабсурдніші дорожні закони світу

Шосе Трансфагараш у Румунії вважається наймальовничішою дорогою Європи. Воно пролягає Карпатами та поєднує Валахію з Трансильванією. Однак зупинитися і помилуватися краєвидами не вийде – дорога вузька, а за крайньою смугою різко обривається у прірву. Неймовірний маршрут відкритий лише два місяці на рік – у липні і серпні. Але навіть у цей час подорожувати тут ризикують лише найдосвідченіші водії.

Панамериканське шосе – найдовша у світі автомагістраль. Але на тих, хто вирішить її подолати навпростець, чекає несподіванка – автомагістраль просто обривається та починаються 87 км квітучого троп лісу. А потім, ніби нічого не сталося, траса продовжується знову.

Дивіться перелік найекстремальніших доріг світу у Загубленому світі на 2+2!


Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
Читати більше