Містичні повір’я – пережитки минулого?

Загублений світ
Поширити в соціальних мережах:

Прикмети – це знання та досвід, що предки збирали століттями. Вони мають захищати та попереджати про небезпеку. Які сили керують прикметами та чи можна взяти їх під свій контроль?

Віру у прикмети часто називають містичним мисленням. Чимало людей трактують події свого життя як знаки, що послано вищими силами. Наприклад, індуси вірять, що виконання прикмет, пов’язаних з новонародженими дітьми, принесе їм здоров’я та успіх.

У Іспанії кривава фієста віщує народу вдале життя протягом наступного року. Люди переслідують биків та заколюють їх ножами та списами. Зазвичай, після таких забавок сотня людей опиняються в лікарнях, проте іспанці переконані, що без дотримання цієї традиції на країну чекають криза та занепад.

Чортова дюжина: що ховає в собі число 13?

В українському футболі лідером містичних забобонів вважається клуб "Карпати". Футболісти команди упевнені, що на їхній стадіон наведена порча – саме тому вони ніколи не виграють. У магію прикмет не на жарт вірить й тренер футбольного клубу "Говерла". Під час однієї з прес-конференцій В’ячеслав Грозний переконував, що команду супроводжували нещастя і програші через чорну магію суперників. Його слова підтвердили й футболісти, які часто знаходили на домашньому стадіоні голки та дивні дерев’яні символи, а одного разу охорона навіть впіймала чоловік, що закопував на полі голову півня, до якої нитками була примотана світлина команди. Невже клуб практично припинив своє існування через чорну магію?

Хто живе у містах-привидах?

Механізм дії прикмет для вчених залишається загадкою й досі. В Європі на базі наукових інститутів навіть проводяться дослідження щодо впливу прикмет на фізичні тіла. Так, в ході останніх експериментів було з’ясовано, що у глобальних ситуаціях наша свідомість здатна прорахувати ланцюжок випадковостей, що ведуть до трагедії, та попередити нас, помічаючи ті чи інші нібито знаки долі.

Невже свідомість програмує мозок так, щоб те, у що ми віримо, обов’язково збувалось? Відповідь знає Загублений світ на 2+2!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше