Хто живе у містах-привидах?

Загублений світ
Поширити в соціальних мережах:

В деяких місцях на Землі жити настільки нестерпно, що люди кидають все та тікають. Чому ж виникають покинуті міста-привиди?

Прип’ять – одне з найвідоміших на весь світ міст-привидів. Після Чорнобильської катастрофи усі його мешканці поспіхом залишили свої домівки. Наразі тут лише зруйновані будинки, вибиті шибки, сміття та пил.


Та вже згодом стало відомо, що Прип’ять, як і Чорнобиль, розташовані на геологічному розломі, тобто у аномальній зоні.


Мало хто знає, але у Прип’яті є місто-близнюк, теж привид. Місто Орбіта Черкаської області почали будувати ще до вибуху на четвертому реакторі ЧАЕС – і теж на розломі. Це місто мало стати домівкою для енергетиків майбутньої Чигиринської АЕС, проте після катастрофи будівництво заморозили. Нині там живе ледве за сотню людей.


Які місця притягують самогубців?

Деякі міста-привиди ніколи ніхто не заселяв. Так, схоже на парк для НЛО футуристичне місто-курорт Сан Жи в Тайвані, яке будували спеціально для заможних і вибагливих, сьогодні стоїть зовсім порожнє, а його вулицями вештаються самі туристи. Через низку трагічних смертей на будівництві Сан ЖИ тайванці впевнені, що містечко заселили злі духи. Космічні апартаменти так і не знайшли покупців, але місто не знесли – краще залишити оселю привидів у спокої, щоб духи, що живуть там не турбували живих.


А от найсучасніше місто-привид із грандіозними хмарочосами знаходиться у Китаї. На перший погляд, зведене у 2003 році місто Кангбаші нічим не відрізняється від звичайного мегаполіса. Тут чисто, всі будинки у гарному стані, ходить громадський транспорт та навіть мешкають люди, але лише 1% від населення, яке місто може вмістити місто. Ніхто не поспішає переїжджати сюди, але в чому ж причина?


Чому люди полишають, здавалося б, чудові місця? Відповідь знає Загублений світ на 2+2!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше