«Кожен другий тепловізор був від нас»: фонд «Повернись живим» - хто його заснував та як усе починалося?

Загублений світ
«Кожен другий тепловізор був від нас»: фонд «Повернись живим» - хто його заснував та як усе починалося?
Поширити в соціальних мережах:

Українські волонтери вивели благодійність на новий світовий рівень…

Так вважає засновник та колишній керівник найбільшого благодійного фонду «Повернись живим» Віталій Дейнега. Діяльність його фонду почалася у 2014 році, коли росія розпочала в Україні війну. Саме тоді розпочався шлях Віталія від успішного столичного IT-спеціаліста до найвпливовішого українського волонтера та справжнього янгола для солдатів.

«Я просто хотів купити якусь кількість бронежилетів, зібрати грошей по своїм друзям. Потім вирішив зібрати кошти через соціальні мережі, підключив до цього свої тоді ще дівчину, потім попросив нашу спільну подругу підключитись до того, щоб шукати ці гроші» - згадує Віталій Дейнега.

Чоловік став одним із перших волонтерів, який перейшов на постачання електроніки, адже на передовій була катастрофічна потреба в оптиці. У той час він остаточно залишив IT-галузь і з головою пірнув у волонтерську діяльність. А головне, що роки праці на спільну перемогу доводять, що все це не дарма – у  якийсь момент кількість волонтерських тепловізорів стала більшою, ніж було передано державою.

«Кожен другий тепловізор був від фонду. «Повернись живим» поставив доволі великі об’єми БПЛА. Більше тисячі артилеристів навчили стріляти з різних типів озброєння із закритих позицій. Ми навчили у найкращих бізнес-школах дуже багато офіцерів, у першу чергу рівня командирів роти», - розповів про дії свого фонду Віталій.

Однак, ці здобутки мають і свій темний бік… Чому у якийсь момент чоловік передав фонду у інші руки? Що робив потім і що його змусило повернутися до колишньої волонтерської справи? А також, чому фонд отримав саме назву «Повернись живим» – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти, з 6 лютого, щопонеділка, о 17:00 на 2+2 виходитимуть прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше