Когось це нагадує: армія СРСР вивозила з розгромленої Німеччини велосипеди, дитячі іграшки та навіть жіночу білизну

Загублений світ
Когось це нагадує: армія СРСР вивозила з розгромленої Німеччини велосипеди, дитячі іграшки та навіть жіночу білизну
Поширити в соціальних мережах:

До Москви були вивезено навіть легендарні скарби музею «Зелене склепіння»…

Шокуючу версію пограбування музею «Зелене склепіння» в Дрездені, що сталося 25 листопада 2019 року, висунув мексиканський дослідник Едуардо Белл. Він доводить ніби цей та серія інших злочинів були організовані нащадками очільників німецького Третього рейху. Згідно офіційної версії головний пропагандист Йозеф Геббельс та його дружина Магда перед самогубством отруїли своїх шістьох дітей. Та за інформацією дослідника Белла для їх упізнання покликали тільки одного нацистського офіцера, який до того ж був приятелем сім’ї. Тому, ймовірно, що той усіх надурив.

Потомки іншого нацистського вождя Генріха Гіммлера, як законні, так і позашлюбні, після розгрому Німеччини тільки змінили прізвище, їх узагалі ніхто не переслідував.        

Скарбниця музею «Зелене склепіння» мала сакральне значення, адже там зберігаються реліквії саксонських правителів, а Гіммлер щиро вірив, ніби він – духовна реінкарнація Генріха Птахолова, герцога Саксонії та першого німецького короля.

Під час Другої світової із завойованих країн нацисти ешелонами вивозили витвори мистецтва, та після падіння Берліну більшість шедеврів вдалося повернути законним власникам. Більше того, переможці поводилися на окупованих територіях так само, як розгромлені ними фашисти: грабували культурні скарби та все цінне, що траплялося під руки, включно з велосипедами, дитячими іграшками та жіночою білизною.   

«Маршал Радянського Союзу Рокоссовський кожному офіцерові виділяв пів залізничного вагона, а генералітет мав по два-три вагони. І все, що тільки бачили вони переправляли до СРСР», - розповідає антиквар Федір Зернецький.

До Москви були вивезено навіть легендарні скарби «Зеленого склепіння», і лише після смерті Сталіна реліквії саксонських королів було знову повернуто до Дрездена.

Більше про це та чи можуть нинішні нащадки Третього рейху досі вважати цінності «Зеленого склепіння» своїми? Відповіді дивися у сюжеті програми «Загублений світ»

Також не пропустищопонеділка о 17:00 на телеканалі 2+2 нові випуски інформаційно-розважального проєкту «Загублений світ», присвячений війні в Україні, ключовим подіям, що вже змінили її хід та у нас на очах змінюють весь світ, і людям, які роблять нереальне заради нашої перемоги.

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше