Хью Еверетт – фізик, який першим, ще у 1957 році довів існування паралельних світів, але був розкритикований

Загублений світ
Хью Еверетт – фізик, який першим, ще у 1957 році довів існування паралельних світів, але був розкритикований
Поширити в соціальних мережах:

І лише у 2017 році гіпотезу вченого довели і визнали науковим відкриттям…

У 2004 році британські астрономи виявили у космосі поблизу сузір’я Ерідана дивну ділянку  – видовжену за формою пляму величезних розмірів, яка сягала майже два мільярди світлових років у довжину. У її діаметрі могло поміститися 10 000 галактик, а температура виявилася на 70% холоднішою від температури оточуючого космосу. Згодом вчені з’ясували, що це діра, такий собі вхід у невідомий простір. Її назвали суперпорожнечею Ерідана. Вченім знадобилося 14 років, аби вивчити цю діру і зробити шокуючі висновки. На їхню думку, суперпорожнеча Ерідана – це портал у паралельний всесвіт, який утворився в момент ймовірного зіткнення нашого всесвіту з іншим. Саме тоді між двома вимірами виникла пробоїна, перехід з одного простора в інший.

«Повідомлення про спостереження холодної плями і її пояснення зіткненням паралельних всесвітів – це науковий факт, який виглядав як сенсація», - розповів доцент кафедри астрономії та фізики космосу КНУ ім.Т.Г.Шевченка Анатолій Тугай.

На думку вчених, таке відкриття може бути першим в історії людства доказом існування так званого мультивсесвіту, тобто космічної порожнини, в якій знаходиться безліч паралельних світів, включаючи і той, в якому живемо ми. Неймовірно, але вперше про це заявив ще у 1957 році американський фізик Хью Еверетт під час захисту дисертації у Принстонському Університеті. Шляхом надскладних обрахунків, формул та експериментів вчений зумів довести теорію про багатовимірність.

«Еверетт тоді запропонував своє пояснення цієї ситуації та висунув гіпотезу, що існує нескінченна кількість світів, які певним чином, незалежно один від одного, розвиваються за своєю програмою. Ця дисертація була страшенно розкритикована, внаслідок чого він її скоротив, а через кілька років зовсім пішов із науки», - розповів біофізик, кандидат фізико-математичних наук Віктор Жуков.

Неймовірно, та через пів століття теорію Еверетта визнали науковим відкриттям, яке перевернуло уявлення про будову всесвіту. Більше подробиць – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше