Глобальне потепління призведе до епідемії

Загублений світ
Поширити в соціальних мережах:

Тропічні лихоманки, які раніше бушували у Африці, завдяки зміні клімату можуть швидко перекинутись на інші континенти. Тепер глобальна пандемія – одна з найбільших загроз майбутнього.

Невиліковна тропічна лихоманка Ебола, яка раніше вбивала людей виключно в Африці, у 2014 році перекинулась на інші континенти. Хвороба швидко розлетілась по світу, завдяки зміні клімату та можливості людей подорожувати лихоманка Ебола дісталась навіть півночі Росії. Жертвами хвороби стали 13 тисяч людей по всьому світу. Приборкати її вдалося лише за кілька років.

Та на зміну лихоманці Ебола прийшов новий ворог – комарі почали розносити вірус Зіка. Зараження комахами відбувалось настільки активно, що за кілька місяців із небезпечною хворобою зіткнулись по всьому світу.

Лікарі попереджають: смертоносні лихоманки з швидким розвитком, які раніше були характерні лише для певних регіонів, наразі становлять небезпеку для всього світу. Комахи, які переносять смертельно небезпечні хвороби, наприклад, тигровий комар, - теплолюбні, і саме глобальне потепління дало їм можливість жити, розмножуватись і поширюватися все глибше на північ Європи. Тому глобальна пандемія – одна з загроз майбутнього людства.

Чим ми завдячуємо комахам?

На початку 2010 року ВООЗ випустили попередження, що в найближчі роки мільйони людей можуть стати жертвами невідомого вірусу під умовною назвою Х. Цей новий смертельний вірус грипу може значно скоротити населення планети, оскільки за смертоносністю буде подібний до сумнозвісної іспанки. 

Більше того, чим потужніші антибіотики винаходить людство, тим швидше хвороби призвичаюються до ліків та перестають на них реагувати. Невже над людством зависла загроза виникнення суперінфекції, проти якої будуть безсилі всі антибіотики світу? Дивіться у Загубленому світі на 2+2!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше