Форма будівель та їхній колір впливають на нашу свідомість: що приховує ваш будинок?

Загублений світ
Форма будівель та їхній колір впливають на нашу свідомість: що приховує ваш будинок?
Поширити в соціальних мережах:

А головне, що цей вплив відбувається століттями…

А чи знали ви, що впливати на людську психіку і маніпулювати можна за допомогою архітектури? Відомий український психолог та спеціаліст з поведінкового аналізу Данило Протас запевняє, що форма будівель та їхній колір впливає на нашу свідомість.

«Знаки з гострими кутами рефлекторно асоціюються практично у всіх людей з агресією, а квадрати та символіка з прямими кутами навпаки – стабілізують психіку. Округлість моделює розслаблення та дипломатію. Більше того, візьмемо хрест. Антоніо Менегетті, священник католицької церкви, він же і психіатр, прямо писав, що хрест само по собі достатньо деструктивно впливає на психіку. Звідти і вираз «поставити на комусь хрест».

Крім того, з’ясувалося людьми можна маніпулювати не лише за допомогою форми, але і кольору архітектури.

«Найбільший вплив у червоного кольору, середній у помаранчевого, а жовтий – м’який. Але це все кольори збудники. Чому раніше психіатричні лікарні називалися «жовтими будинками», бо жовтий колір викликає викид, моделює дитячий стан. Усі розробки по впливу кольору на психіку застосовуються і у бізнесі, і у спецслужбах», - каже психолог Данило Протас.

Неймовірно, але нашою з вами свідомістю маніпулюють вже багато століть. Лише підніміть голову і ви зможете роздивитися неймовірну кількість зашифрованих послань і містичних символів. Подробиці – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Дивись також:

Також не пропусти, з 6 лютого, щопонеділка, о 17:00 на 2+2 виходитимуть прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше