Джеймс Кемерон відклав зйомки «Аватар-2» заради пошуків Атлантиди: чи був фільм насправді лише прикриттям?

Загублений світ
Джеймс Кемерон відклав зйомки «Аватар-2» заради пошуків Атлантиди: чи був фільм насправді лише прикриттям?
Поширити в соціальних мережах:

В січні 2017-го відомий голлівудський режисер неочікувано для усіх призупинив зйомки…

«Аватар» — найкасовіша стрічка світового кінематографа, яка принесла майже 3 мільярди доларів доходу. Проте «Аватар-2» був завершений із семирічним запізненням.

Голлівудський режисер Джеймс Кемерон вирішив знімати звичайний документальний фільм для каналу National Geographic та й ще вклав в цей задум половину бюджету «Аватар». Цей проєкт був присвячений дослідженню Атлантиди. До того моменту Атлантида вважалася просто міфічним містом, яке за описами давньогрецьких вчених, історика Геродота та філософа Платона затонула 3000 років тому десь в Атлантичному океані.

«Асоціація цілком зрозуміла: Атлантида, Атлантичний океан, або Середземне море. Тому розташування для нас не є таємницею», - розповів Альберт Фельдман, футуролог.

Однак за тиждень до початку експедиції біля берегів Сицилії італійські археологи виявили перші справжні докази існування Атлантиди. Це були 47 злитків невідомого дорогоцінного металу та шолом, схожий на той, що описував Платон.

Експерти вважають, що зйомки документального фільму були лише прикриттям, щоб Кемерон отримав дозволи від Греції, Іспанії та Італії на проведення археологічних досліджень у Середземному морі.

«Існують кордони держав, і ця морська економічна зона може сягати 250 кілометрів. І будь-які наукові дослідження можливі лише з дозволу цієї держави, якій належить ця зона. Нелегально проникнути дуже складно, і це наражає дослідників на великий ризик, аж до фізичної ліквідації. Тому як правило це операція прикриття, на кшталт кінозйомок, змагань тощо», - розповів Олег Жданов, військовий експерт, полковник запасу.

А головна мета Кемерона була отримати доступ до дива технологій, якими володіла супер розвинута цивілізація атлантів.

«У древніх згадках про Атлантиду сказано, що вони могли пришивати руки та ноги. Літали, стрибали, переміщувалися у просторі. Телекінез та телепортація були чимось доволі звичним. Там описано, як вони літають, докладно змальовано літальний апарат. Люди перебувають у пошуку ідей для наукового прориву», - пояснив Денис Богуш, політолог.

Проте, коли фільм нарешті вийшов, багато глядачів були розчаровані. Незважаючи на гучні анонси і сенсаційні обіцянки, нових відкриттів або значущих доказів існування Атлантиди так і не було представлено. Тож питання залишається відкритим - навіщо насправді Джеймс Кемерон почав зйомки цього фільму?

Чи дійсно Атлантида існувала? Невже найвідоміший режисер всього світу вірить в існування загадкової Атлантиди? Досліджуй незвідане разом з нами та дізнайся більше про Атлантиду у нашому сюжеті. Дивись відео «Загубленого світу» вже зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Продають серця, кістки та очі українців Заходу: нові фейки рф про «чорну трансплантологію» в Україні
Русалки та гігантські соми, які виповзають на берег: нові свідчення мутантів Чорнобиля
Русалки та гігантські соми, які виповзають на берег: нові свідчення мутантів Чорнобиля

Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…

Немовля і двоє дітей в одній могилі: в кургані, віком 7600 років, знайшли ще один дитячий скелет
Немовля і двоє дітей в одній могилі: в кургані, віком 7600 років, знайшли ще один дитячий скелет

Сталося це під час розкопок кургану Домузтепе у південній Туреччині…

Таємна змова американських мільярдерів: чому насправді заборонили використання конопель?
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Рух»
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Рух»

7-й тур Української прем'єр-ліги…

Броня безсмертя: до V століття померлих правителів Китаю одягали в таємничий костюм з нефриту
Читати більше