Динозаврів знищували навмисно зброєю, схожою на ядерну: сенсаційна версія палеонтологів

Загублений світ
Динозаврів знищували навмисно зброєю, схожою на ядерну: сенсаційна версія палеонтологів
Поширити в соціальних мережах:

На Землі існує декілька дивних кладовищ цих стародавніх рептилій…

Життя та вимирання динозаврів, які раніше населяли нашу планету, досі залишаються загадками. Не зважаючи на те, що вченими вже було проведено багато досліджень знайдених решток стародавніх рептилій, щоразу науковці дізнаються щось нове, що перекреслює попередні припущення.

Наприклад, вимирання. Багато дослідники сходяться на думці, і це на сьогодні є офіційною версією, що динозаврів винищив метеорит та глобальне похолодання. Проте є ті, хто висувають фантастичні та сенсаційні версії про прибульців і зброю, схожу на ядерну, обґрунтовуючи їх дослідженнями знайдених решток викопних істот в «кладовищах динозаврів».

На Землі існує декілька таких. Наприклад, у штаті Юта вченим вдалося розкопати 4 200 фрагментів закам’янілих кісток, які належать, щонайменше, 67 особинам з 8 різних родів.

«Ми маємо сотні кілометрів кладовищ, де молодняк і дорослі тварини звалені в єдину купу. Такі поховання є і в Середній Азії, Монголії, Китаї й в інших місцях. Їх так і називають – «кладовищами динозаврів», - розповів палеонтолог Олексій Бєлов.

95% знайдених там кісток стародавніх рептилій були зламані та роздроблені. Немов хтось зігнав тварин в одне місце і роздавив їх велетенським пресом. Також на знайдених рештках не виявили слідів зубів хижаків, отже давні рептилії не загинули у бійці із суперником. Крім того, під час вивчення цих решток палеонтологам вдалося виявити наявність комах, що харчуються мертвечиною. Це дало змогу вченим зробити просто сенсаційне припущення – стародавніх рептилій перенесли на це місце вже неживими!

Палеонтолог Іван Єфремов першим висунув сенсаційну теорію про навмисне знищення динозаврів. Він зазначив, що рештки істот збереглися у дуже дивний спосіб: кладовища розташовані приблизно на одній відстані один від одного, в кожному з них вчені знаходили рештки однакової кількості особин – 60-70, майже усі кістки були роздроблені без слідів укусів.

«Єфремов висловив думку, що прибульці шукали «зоряну» речовину, тобто пальне для їхніх ядерних зорельотів. Ці пошуки увінчалися успіхом і фактично динозаврів знищили за допомогою цієї зброї, схожої на ядерну», - каже палеонтолог Олексій Бєлов.

А, що як відомий вчений був правий? Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше