Чоловік вчився розмінуванню з роликів в інтернеті, а під час окупації свого села ходив слідом за росіянами та збирав міни

Загублений світ
Чоловік вчився розмінуванню з роликів в інтернеті, а під час окупації свого села ходив слідом за росіянами та збирав міни
Поширити в соціальних мережах:

Сміливий партизан живе із родиною у Олізарівці, що на Київщині…

24 лютого Євгена Шабуню розбудив колега і повідомив, що почалася війна. Чоловік, його діти та дружина опинились в окупації вже на третій день вторгнення у Олізарівці, що на Київщині. Вони виживали як могли, ховаючись у підвалі будинку і з’їдаючи запаси консервації. Через село фактично проходили лінії зіткнення: з одного боку українськи захисники, з іншого – окупанти.

Євген не служив і воювати не вмів, але не міг сидіти і дивитися, що орки роблять з його країною. Тому почав думати, яким чином міг би допомогти армії і згадав, як кілька років тому почав цікавитися розмінуванням. Із навчальних роликів з інтернету він дізнався як розібрати міну та знешкодити її.

«Я дивився відео-ролики про те, як вони (міни) працюють, як їх встановлюють, як знімають, як розміновують і вчився. Я дивився, що вони (росіяни) зробили у Грузії і наскільки там багато було мін, що і зараз люди підриваються. Куди не прийдуть русськіє, то всюди залишають по собі міни», - каже сапер-самоучка Євген Шабуня.

Ще до війни чоловік придбав собі металошукач, який став його вірним помічником  під час російсько-української війни.

«На четвертий день війни я побачив, як вони все навколо почали заміновувати і частину мін встановили недалеко, метрів 500 від мого будинку. Там було дуже багато мін. І я їх усіх позабирав», - згадує сміливец.

Росіяни мінували підступи до села, але і гадки не мали, що слідом за ними ходила цивільна людина, яка вчилася саперній справі з інтернет-відео.

«Я приходив коли темніло і йшов, коли світало. Вони приїхали поставили, а я за годину прийшов вже і забрав. Вони були шоковані! Приїжджають, дивляться, а залишилися одні ями. – згадує Євген – Вони ще ставили «сюрпризи». Перед тим, як забрати міну, я її розкопував, перевіряв чи є щось знизу. Якщо щось було, то перемотував мотузкою, відповзав на безпечну відстань і підривав».

Крім того Євген ще й був навідником – розвідував ворожі позиції та передавав координати ЗСУ для подальшого їх знищення. Після деокупації Олізарівки Євген Шабуня вирішив присвятити своє життя розмінуванню рідної землі. Але вже незабаром у його житті стався нещасний випадок. Який, і чи не зламало це чоловіка – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше