Що таке час? І чому здається, що з віком час прискорюється?

Загублений світ
Що таке час? І чому здається, що з віком час прискорюється?
Поширити в соціальних мережах:

Чому навколо нього стільки питань?

У науковому сенсі, час з’явився із народженням всесвіту, та зникне лише разом із ним. Але для звичайної людини, час — це його життя. Секунди й хвилини, тижні та роки складаються в довгий ланцюг спогадів. Однак час відчувається по-різному для кожного з нас. Щаслива людина може втратити відчуття часу, коли навіть тривалі події здаються миттєвими. Водночас очікування в напруженості може відчуватися як справжнє випробування, коли хвилини тягнуться нескінченно довго.

 «Ми знаємо, що теперішнього не існує. Усе починається з минулого, переходить в майбутнє, і все, що я зараз кажу, це вже минуле. Якщо з такої точки зору, філософської, то часу реально не існує», - розповідає Володимир Литовка, біолог, уфолог.

У дитинстві кожен мріє швидше вирости, і не може дочекатися повноліття. Проте щойно цю межу подолано, час набирає обертів, та летить із шаленою швидкістю.

«Є друга проблема, чи можна прискорювати час? Все залежить від того, як ми його сприймаємо, цей час. Якщо людина весь час думає про старість, про те, що скоро буде перехід до іншого світу, то вона прискорює час, і їй здається, що вона живе дуже швидко», - доповнює Володимир.

Мішель Сіфр — французький вчений та піонер у галузі хронобіологія, науки, що вивчає роботу біологічних ритмів. Він довів, що час вплине по-різному для кожного з нас. Дослідник сам узяв участь в експериментах під назвою «поза часом» у віці двадцяти, тридцяти трьох і шістдесяти років. Протягом кількох місяців, він жив під землею, годинник залишав на поверхні, і орієнтувався лише на біологічні ритми власного тіла. Коли хотів, він спав, їв, займався спортом або читав. Результати експерименту показали, що для людини будь-якого віку в ізоляції час проходить швидше.

Існує кілька теорій, які можуть пояснити, чому наше сприйняття часу прискорюється з віком: Перша полягає в зміні внутрішнього біологічного годинника. З роками всі процеси в організмі людини сповільнюються, що створює відчуття прискорення подій.

Невже людина дійсно здатна керувати часом? А може час це лише ілюзія? Коли з’явиться машина часу? А також про другу теорію сприйняття часу з віком дізнайся у сюжеті:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Продають серця, кістки та очі українців Заходу: нові фейки рф про «чорну трансплантологію» в Україні
Русалки та гігантські соми, які виповзають на берег: нові свідчення мутантів Чорнобиля
Русалки та гігантські соми, які виповзають на берег: нові свідчення мутантів Чорнобиля

Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…

Немовля і двоє дітей в одній могилі: в кургані, віком 7600 років, знайшли ще один дитячий скелет
Немовля і двоє дітей в одній могилі: в кургані, віком 7600 років, знайшли ще один дитячий скелет

Сталося це під час розкопок кургану Домузтепе у південній Туреччині…

Таємна змова американських мільярдерів: чому насправді заборонили використання конопель?
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Рух»
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Рух»

7-й тур Української прем'єр-ліги…

Броня безсмертя: до V століття померлих правителів Китаю одягали в таємничий костюм з нефриту
Читати більше