Важко повірити, але вона має квітково-шоколадний смак…
Кава Black Ivory — одна з найдорожчих та найекзотичніших у світі. Її унікальність полягає в процесі виготовлення: зерна проходять ферментацію в шлунках тайських слонів. У результаті напій отримує м’який, ніжний смак без гіркоти. Але чи справді цей напій вартий своєї ціни — $1100 за кілограм?
У Таїланді, в спеціальних слонових резерватах, кавові зерна згодовують слонам разом із фруктами. Проходячи через травну систему тварин, зерна ферментуються у шлунку, після чого ретельно збираються з екскрементів, очищуються та сушиться. Секрет особливого смаку та текстури кави Black Ivory у травній системі слонів. Вона дуже повільна, а це дозволяє ферментам розщеплювати білки, які є причиною гіркоти в каві.
Гурмани, які скуштували цю каву, описують її як надзвичайно делікатну та м’яку. Деякі кажуть, що напій має квітково-шоколадний смак, що містить ноти молочного шоколаду горіха з відтінками спецій та бузини.
Black Ivory — це справжня рідкість, тому за кілограм екзотичної кави доведеться викласти щонайменше $1100. Для виготовлення одного кілограма кави потрібно майже 33 кілограми свіжих зерен, оскільки слони переварюють значну частину. Крім того, процес збору та очищення зерен надзвичайно трудомісткий.
Проте конкуренцію слонам може скласти Лювак – індонезійська невеличка тваринка, яка дуже полюбляє кавові плоди. Більше про неї – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:
Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.
Дивись також: