Від юристів до електриків: військові-добровольці із 110 ОМБр розповіли про життя на «нулі»

Воля або смерть
Від юристів до електриків: військові-добровольці із 110 ОМБр розповіли про життя на «нулі»
Поширити в соціальних мережах:

С перших днів війни герої тримають оборону Авдіївки…

Від 24 лютого 2022 року до Сил оборони України мобілізували понад 700 тисяч людей. 110 ОМБр створена фактично з нуля в умовах бойових дій. Із березня 2022 року бригада тримає оборону міста Авдіївка. Більшість бригади – непрофесійні військові.

«Формування було переважно з мобілізованих, тобто тих, хто йшов на патріотичних засадах, які хотіли одного, як і вся країн, - вигнати окупанта, не дати русні потрапити в глибину нашої країни і забрати будь-які наші території», - розповів військовослужбовець з позивним Грант.

«Бригада була геть сира, тому що створена з «нуля». Тобто людей зібрали з різних регіонів України, з різним життєвим досвідом. Себто далеко не всі там були військовими», - згадує військовий з позивним Жнець.

У мирному житті бійці 110 ОМБр могли навіть ніколи і не зустрітися. Серед захисників є: кухарі, гейм-дизайнери, юристи, будівельники, електрики, підприємці та чимало тих, хто під час повномасштабного вторгнення росії в Україну були на заробітках закордоном, але повернулися аби захищати Україну. І усі ці люди – добровольці.

«Війна вирівняла нас усіх. І підприємців, і робітників, і дизайнерів, і плиточників. Всі стали, як один, і пішли на війну. У всіх одна мотивація. Усі ми знаємо чого ми тут і що робимо. Ця мотивація допомагає нам наближувати нас до перемоги», - каже захисник із позивним Борода.

Більшість захисників 110 ОМБр на початок повномасштабного вторгнення росії в Україну була далека від військової справи, тому можна лише уявляти, що вони відчували, побачивши весь жах війни.

Їх історії повинні почути усі! Творцям документального проекту «Воля або смерть» наші захисники  ексклюзивно розповіли, що відчували вперше потрапивши у бій? Як проходить їхнє життя на «нулі»? Як ті, хто був в АТО, порівнюють сьогоднішні бойові дії із тими, які велися з 2014 року, а також – як навчали новачків? Коли помітили перші успіхи у протистоянні з російськими окупантами?

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Мир під диктовку кремля: чому Україна не може погодитися на російські «мирні» ініціативи?
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» - «Шахтар»
Бій Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі: хто переміг?
Бій Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі: хто переміг?

Боксерський поєдинок пройшов на стадіоні Kingdom Arena у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді…

Місяць створили інопланетяни для своїх космічних кораблів? Несподівана версія дослідників
1600-річний камінь з середньовічними написами випадково знайшов в своєму саду вчитель географії з Англії
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Кривбас»
Читати більше