«Українські палаци. Золота доба» розкажуть історію Шарівського замку та палацу в Курісовому

Українські палаци. Золота доба
«Українські палаци. Золота доба» розкажуть історію Шарівського замку та палацу в Курісовому
Поширити в соціальних мережах:

Таємниці палацу на Одещині та замку Харківщини…

03 грудня о 12:50 на телеканалі 2+2 вийдуть нові випуски історичного циклу «Українські палаци. Золота доба». Автори розкриють таємниці палацу на Одещині, побудованого козаком грецького походження, а також «Цукрового замку» у Харківській області.

Перший епізод «Українські палаци. Золота доба: палац у Курісовому» присвячений дивовижному маєтку в Одеської області. Засновник палацу – козак грецького походження Іван Куріс, який служив російській імперії. Дворянство і землі на Одещині Куріс отримав за порятунок полководця Олександра Суворова під час штурму Ізмаїла. Тут він заснував село, назвавши на свою честь, і звів розкішний маєток. Особливість палацу – його нетиповий для України східний стиль: башти у вигляді мінаретів, вхідний портал, який називали Мавританською аркою, та центральна камінна зала, яку накривав прикрашений вітражами купол. Подивитися на витвір архітектурного мистецтва приїжджали чимало гостей. Зокрема граф Воронцов, якому так сподобалася мавританська арка, що він захотів збудувати її у своєму палаці в Криму.

У другому випуску «Українські палаци. Золота доба: палац у Шарівці» глядачі дізнаються історію одного з найзаможніших підприємців ХІХ століття, цукрозаводчика Леопольда Кьоніга та його маєтку на Харківщині. Барон будував палац з королівським розмахом. Наприклад, у величезному парку розміщувався комплекс оранжерей, де навіть взимку вирощували квіти для інтерʼєрів палацу. А в спеціальних будиночках розводили фазанів. Сучасники бізнесмена згадували, як одного літа Кьоніг насипав у цьому парку гірку із цукру, щоб його діти могли кататися на санчатах.

Ексклюзивні кадри початкового вигляду цих маєтків і ще більше цікавих фактів про їхніх власників – у проєкті «Українські палаци. Золота доба».

Проєкт став переможцем конкурсу соціально вагомого контенту PITCH UA 3. Конкурс був організований медіаконсалтинговою компанією Media Resourсes Management (MRM) за підтримки Проєкту Transformation Communications Activity (TCA) та «Зміцнення Громадської Довіри» (UCBI), який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України. 

Дивись історичний документальний цикл «Українські палаци. Золота доба» щонеділі на телеканалі 2+2!

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше