Сергій Басок в дитинстві був хуліганом

Стоматолог
Сергій Басок в дитинстві був хуліганом
Поширити в соціальних мережах:

Виконавець головної ролі у серіалі "Стоматолог" на 2+2 – про кар’єру та особисте.

Виконавець головної ролі у новому детективному серіалі на 2+2 Сергій Басок у інтерв’ю для видання "Телескоп" розповів, як зістарився заради ролі, чому не став професійним футболістом та які плани має на майбутнє.

Про акторську кар’єру

Я отримав економічну освіту і почав займатися бізнесом. Все почалось, коли мене запросили на реаліті-шоу про модельний бізнес. Сходив на кілька зустрічей, поспілкувався з психологами, продюсерами, і мене взяли у проект. Я відклав свої комерційні справи і на півроку поринув у зйомки. За цей період мені так сподобався процес, що я перестав звертати увагу на матеріальну сторону. Пішов на курси акторської майстерності, а по закінченню друзі підбили мене пройти тести. Я тільки потім дізнався, що це були вступні іспити в театральний інститут. І я ризикнув. Чесно кажучи, спочатку було дуже важко. Перед поїздкою мене кинув партнер по бізнесу, грошей не було зовсім. Я майже весь час їв одну вівсянку і з нетерпінням чекав посилок з Києва. Перші півроку, пам’ятаю, раз в два тижні розморожував домашні котлети. Сестра теж допомагала. Якби не вони з мамою, я б не наважився на цей крок. Але життя в інституті мене зачаровувало, ми проводили весь час в репетиційній залі: займалися з ранку до пізньої ночі. Нас вчили не просто грати, а жити на сцені. В кінці другого курсу мені зробили операцію – на двох колінах порвався меніск. Я знову зайнявся бізнесом, почав суміщати роботу з навчанням. Були навіть думки кинути акторство. І тут знак згори – за два тижні я втратив всі гроші. Бізнес довелося закрити, а я зрозумів, що навчання потрібно продовжувати.

Про дитинство

Довгий час я жив без батька – з мамою та сестрою. Мама тягнула весь побут. Вона – людина, яка гармонізує все. Скільки у неї сил, енергії! До речі, нещодавно мій рідний батько з'явився, написав мені. Виявляється, у мене і брати є...

Тітка в дитинстві говорила, що я виросту бандитом. У 5 років почав курити, був вередливою дитиною – з тих, хто сидів на останній парті та критикував усіх. Страшенно не любив виходити на сцену, хоча через зовнішність мене наполегливо просували в ведучі. У 14 років взявся за розум, захотів стати футболістом, навіть грав нападаючим в київської команді "Оболонь". Але отримавши серйозну травму, втратив швидкість. І від професійної кар'єри футболіста довелося відмовитися.

Про серіал "Стоматолог"

Мене запросили на кастинг, я приїхав, пішов знайомитися з групою. Простягаю кастинг-директору візитку, розповідаю про себе... І раптом вона питає: "А що ви тут робите?" Виявилося, її помічник щось наплутав. Зате пізніше, коли прийшов сценарій "Стоматолога", кастинг-директор відразу згадала про мене. Навіть те, що я за віком не підходжу, не завадило. Так що я потрапив в серіал "Стоматолог" випадково.

Про курйози на знімальному майданчику

Курйозних моментів в "Стоматологу" було багато! Але одну сцену я згадую з особливими почуттями. За сюжетом мій герой з'ясовував стосунки з нареченою. Дмитро на межі: він дізнався страшну таємницю коханої і намагається вивести її на чисту воду. Режисер дає команду "Мотор!", ми з Катею (Катерина Варченко) входимо в раж, починаємо свариться, при цьому за сценарієм в цей момент я повинен їсти салат. Починається мій монолог, беру тарілку і розумію, що в ньому курятина. Все б нічого, але я півтора року взагалі не їв м'яса... Ефект був миттєвий: мені стало погано. Сцену я, звичайно, дограв до кінця, але потім вилетів з майданчика як куля.

Про труднощі під час зйомок

По-перше, під час роботи над "Стоматологом" було страшенно холодно. Ми знімали осінь в п’ятиградусний мороз, і мій герой в легкому пальто повинен був невимушено розгулювати вулицями. По-друге, коли знімали епізоди, де я ганяв на квадроциклах, "зловив" декілька ям. Думав, що хребці вилетять – у мене хронічні проблеми зі спиною, – але все закінчилося добре. До речі, я взагалі не пам'ятаю, коли останній раз сидів за кермом. Права у мене є, але машину я не водив. Довелося пригадувати, що там пояснювали на водійських курсах.

За сценарієм моєму персонажу 35 років, а мені в минулому році виповнилося 30. Тому в серіалі "Стоматолог" мене вирішили зістарити. Робили грим, просили не голитися, затемнювали бороду, брови, прилизувати зачіску. Крім того, ми так багато працювали, що втома була добре видна на обличчі.

Про стоматологів

Вже знаю, що таке "кісткове борошно", "17-й інтактний", "перший квадрант", "пульпіт". Розбираю кожне поняття. У мене, до речі, товариш дантист, і він зіграв не останню роль в моїй акторській кар'єрі. Коли в 24 роки я вирішив все кинути і вчитися на актора, не міг похвалитися голлівудською посмішкою. За тиждень до початку курсів друг поставив мені 9 пломб. Я по п'ять годин сидів в клініці! А якби я тоді не наважився? Можливо, так і не зіграв би стоматолога.

Про кіно

Я дивлюся тільки ті кінострічки, які можуть мене чогось навчити. Обожнюю Деніела Дей-Льюїса. Приголомшливий актор! Мало хто знає, що він володар трьох премій "Оскар" за кращу чоловічу роль. Мої улюблені фільми з ним – драми "Нафта" і "Банди Нью-Йорка". У кожній картині він різний. Але фільми за участю Дей-Льюїса я дивлюся на самоті, а ось в компанії друзів або дівчат краще комедії.

Про бажання

У новорічну ніч в 2017 році я загадав бажання – отримати за рік дві головні ролі. До цього в кар'єрі було затишшя, а тут все збулося! Окрім того, запропонували участь відразу в трьох дуже сильних проектах. Крім "Стоматолога", запросили у фільм "Замах на Петлюру", який знімали в Вінниці. Отримав також досвід в короткометражному фільмі.

Про відпочинок

Єдине, що мені допомагає відпочити, це йога. Як би я не втомлювався, прокидаюся о 5:00 і 20 хвилин займаюся. У мене немає права бути млявим на зйомках, я повинен фонтанувати енергією. Живу за принципом "дякуй життю за те, що ти прокинувся". Ви не думайте, я теж на майданчику багато буркочу, мені може щось не подобатися. Але в цілому потрібно розуміти: світ досить складний, а люди дуже різні.

Дивіться серіал "Стоматолог" з понеділка по четвер о 20:20 на каналі 2+2!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше