Як працюватимуть лікарні в умовах воєнного стану

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

За потреби туди будуть евакуйовувати військових, поліцейських та цивільних. Куди подінуться в такому разі планові хворі, дізнавався Спецкор на 2+2.

Запас крові, медикаментів, місць обов'язково мають бути в лікарнях на випадок бойових дій під час воєнного стану! Для цього визначені три сотні лікарень по всій країні, куди за потреби евакуюватимуть військових, поліцейських, цивільних. У разі необхідності вони перестануть працювати з плановими хворими і перейдуть в режим надання лише екстреної допомоги.  

Прикордонна з Росією Чернігівщина. На стінах міської лікарні Прилуків рекомендації населенню, як вести себе під час бойових дій. Головний лікар каже: пам’ятка тут висить з часів загострення бойових дій на Сході. Але від сьогодні їх лікарня починає працювати в умовах військового стану. Це означає, що цілодобово має бути запас препаратів крові, а весь персонал у бойовій готовності номер один.

Усі сподіваються на краще, але від недавно у підвал курсує ліфт. Це хоч не бомбосховище, однак підвал має міцні бетонні перекриття.

Резерв для військового стану – це 80 ліжок в стаціонарі. Це не означає, що вони мають стояти порожніми. Проте у разі необхідності вони мають бути швидко звільнені для поранених. 

Долю полонених українських моряків вирішить сімферопольський окупаційний суд

Медики Прилук уже працювали в ситуації наближеній до бойової. За 40 кілометрів від них понад місяць тому рвалися боєприпаси. Коли в Ічні горіли склади, саме в цю лікарню евакуювали потерпілих. Тоді плановим хворим в стаціонарах довелося посунутися, декого виписали на амбулаторне лікування. Лікарня за 4 години екстрено прийняла 75 пацієнтів. Так само будуть діяти у разі бойових дій. Готові приймати і цивільних, і військових. 

Найбільша проблема – з медикаментами. Тут і в мирні часи закупівля ліків профінансована лише на 30%, а нині мають бути резерви. Звідки їх брати, думають в усіх медзакладах,  що працюють в посиленому режимі під час воєнного стану.

Це Херсонська міська лікарня. До окупованого Криму півтори сотні кілометрів. Під час воєнного стану обмежують в’їзд транспорту на територію лікарні, збираються встановлювати додаткові камери спостереження, аби посилити безпеку у закладі.

Але наразі оголошення воєнного стану не вплинуло на рутинну роботу лікарень. Доступ хворих і надання медичної допомоги залишається незмінним.

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 


Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»
На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»

Про людей, які перебувають в окупації та чинять опір…

На телеканалі 2+2 трансляція матчу «Дніпро-1» - «Кривбас»
Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Читати більше