Вчені показали, яким буде людське тіло через 100 років

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Спецкор поспілкувався з науковцями, щоб зрозуміти, що передовсім впливає на трансформацію людського тіла, і просто тепер готовий поділитися результатами свого дослідження.

Розмови про те, що людина як вид невдовзі перетвориться на біомеханічного кіборга, останнім часом лунають у мережі мало не щодня. Надзвичайні здібності з’являються у звичайної людини, зміна зовнішності до непізнаваності лише за лічені секунди, надрозумні створіння здатні вбивати силою думки. Так у кіно фантасти уявляють, як людина може трансформуватись у майбутньому. І справді, як виглядатиме людина, багато в чому залежить і від того, яким буде світ.

Для того, щоб задовольнити свої потреби, нам потрібно буде менше пересуватися – це буде зумовлювати розвиток мікроавтомобілів. Працювати фізично людина теж буде менше. Саме це вплине на розвиток людського тіла. Так уже було впродовж еволюції не раз.

В новому році астрономи обіцяють ще один кривавий супермісяць

Саме через відкриття вогню людський мозок став більшим. Гомо сапієнс витрачав вже менше енергії для перетравлення їжі, бо вживав термічно оброблену. Надлишок енергії дозволив більше думати. І про те, як вижити, і як удосконалити життя. Відтак з'явилися примітивні засоби праці та ремесла.

Дізнаємось, як трансформується людське тіло через 100 років – на прикладі портретів людей різних епох, від неандертальця до Анджеліни Джолі.

Неандертальці, попередники людей, жили у часи льодовикового періоду. Через реакцію організму на холодний клімат в їхньому організмі відбувались мутації, пов’язані з необхідністю збереження тепла в тілі. 

Чорнобильська зона: як відновлюється природа

Сучасні ж люди більш стрункі. Порівняно з тим, якою людина була ще 200 років тому, теперішня вища за предків. Тобто гарних і струнких побільшає – масивні і грубуваті риси обличчя змінюються на витончені.

Науковці кажуть, що в наступні сто років людина зміниться, бо сама захоче себе модифікувати. Населення планети буде активно змішуватись. Уже тепер шлюб, наприклад, азіатки з європейцем – норма, а потім і нащадки спільних шлюбів ще більше перезнайомляться.

Але найбільше зміни залежатимуть від умов майбутнього. Спека буде через глобальне потепління чи холод від ядерної війни – людина пристосується. Головне, аби зберегла здатність залишатися людиною. 

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше