Українці вимагають легалізацію марихуани в Україні

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Від питання про легалізацію марихуани після рішень можновладців в Оттаві вже не вдасться просто відмахнутися. Чи так це необхідно насправді?

Досягнення канадійців українцям не дають спати спокійно. Насамперед тому, що канабіс, як ліки, потрібні для понад двох мільйонів українців. Але й тут аргументи є і за, і проти. Чи не призведе це до збільшення залежних від наркотиків?

Конопляний марш у Києві, це вже другий за цей рік. Хочуть вільно вживати марихуану і так, щоби за це не загриміти у тюрму. Прихильники легалізації легкого наркотику кажуть: він не шкідливий, а дуже навіть помічний. Канабіс, який отримують із марихуани, використовують у багатьох країнах у медичних потребах. Про те, що такий препарат рятує життя в Україні, знають мало, і для лікування її призначати не можна. Проте експерти кажуть  2 мільйони українців потребують ліків на основі коноплі.

Найпоширеніші міфи про пиво

В Україні  канабіс заборонений, за зберігання наркотику можна потрапити за ґрати на три роки. Хоча за даними ООН його все ж вживають близько мільйона наших громадян. Лікарі кажуть, що реакція організму кожної людини на цю речовину непередбачувана. Зайва затяжка може викликати галюцинації, підвищення тиску і навіть анафілактичний шок.

Ліки на основі конопель лікують анорексію та знеболюють хворих на рак. Не секрет, що попри заборону, купити канабіс в Україні можна. От тільки гарантій якості і безпеки ніхто не дає. А для лікування треба знати дозу.

Як медикамент марихуану легалізували в десятках країн. В Україні ж це жорстке табу. Попри те, що в нашій медицині в окремих випадках цілком легально знеболюють ліками на основі набагато важчих наркотиків –морфіну, наприклад. Коноплі ж залишаються у нас або недосяжними ліками, або підпільним задоволенням, або галочкою у звітах поліцейських.

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 



Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
Читати більше