Федерація футболу України пропонує Огнєну Вукоєвичу посаду

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Шалена підтримка українських користувачів соцмереж, обвалений рейтинг ФІФА та офіційна пропозиція про роботу для Вукоєвича від української федерації футболу – як розвивається скандал довкола Чемпіонату світу?

Скандал довкола кількасекундного відео з роздягальні, де двоє хорватських футболістів вигукують гасло "Слава Україні" після перемоги власної збірної над російською, отримав несподіване продовження.

Коротке привітання для України від колишніх динамівців-хорватів після поразки російської збірної вибухнуло, мов бомба, та не на жарт розлютило пригнічених поразкою росіян. Вигук "Слава Україні" російські ЗМІ охрестили мало не виявом фашизму.

Футболісти негайно вибачились і заявили, що нікого не хотіли образити, таким чином вони лише подякували українським друзям та клубу "Динамо Київ", за який грали раніше, за підтримку.

Проте прихильна до Москви FIFA оштрафувала хорватського тренера Огнєна Вукоєвича на 15 тисяч швейцарських франків, а захиснику збірної Домагою Віді винесла попередження. Та цим не обмежилось – хорватський футбольний союз виключив Вукоєвича зі складу делегації на Чемпіонаті світу з футболу 2018.

У FIFA стверджують: покарання суворе, бо футбол поза політикою. Щоправда, це не заважає голові федерації дарувати Путіну іменну футболку та негайно реагувати на невдоволення росіян.

У Харкові поліцейські побилися з чоловіком

Після того, як Віду та Вукоєвича покарали за нібито політичне звернення, на їхній захист стали і політики, і сотні тисяч звичайних українців. На сторінці FIFA з’явилось понад сто тисяч дописів "Слава Україні", "Хвала Віді, ганьба FIFA", а рейтинг сторінки знизили до одного балу. Через цей шквал адміністратори сторінки були змушені вимкнути коментарі та заборонити її оцінювати.
У Федерації футболу України вирішили з власних коштів заплатити штраф за Вукоєвича та пропонують йому роботу. Окрім того, навіть у Верховній Раді дехто з депутатів прийшов у футболках хорватської збірної.

Ще один важливий наслідок скандалу: він знову нагадав світу про війну, яку Росія веде в Україні.

З’ясувати, чим вчинок хорватів так зачепив росіян, намагався у Москві український журналіст Роман Цимбалюк. Спецкор на 2+2 покаже фрагмент шокуючого інтерв’ю!


Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»
На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»

Про людей, які перебувають в окупації та чинять опір…

На телеканалі 2+2 трансляція матчу «Дніпро-1» - «Кривбас»
Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Читати більше