Двоє українців допомагають визволяти дітей із затопленої печери у Таїланді

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Двоє волонтерів прибули туди, щоб допомогти тамтешнім військовим. Спроби вивести дітей, які перебувають у печері на відрізаному водою острові, не припиняються.

У затопленій печері дитяча футбольна команда живе вже 12 днів. Обмазані йодом та закутані у спеціальні ковдри від охолодження, схудлі, змучені, але усміхнені, діти чекають на порятунок. На відео записують вітання батькам та всім небайдужим, хто вірив, що дітей знайдуть,

Дванадцятеро дітей та їхній тренер заблукали у печері під час екскурсії. Коли повені затопили вузькі тунелі, вибратися назад вже не змогли.

У Таїланді рятувальники відшукали дітей, що зникли у підземних печерах

Їх шукали всім світом рятувальники і дайвери з Таїланду, Китаю, США та України. Двоє наших пірнальників, Всеволод Коробов та Максим Полежака, приїхали на допомогу, хоча сумнівалися, що їх взагалі допустять до печери.

"Ми були волонтерами, поцікавились, чи зможемо чимось допомогти. Нам сказали, що скоріше за все, ні, оскільки у операції беруть участь тільки військові. Тим не менш, ми прилетіли у Чіанграй", – ділиться Всеволод.

Рятувальні хроніки він публікує щодня у мережі. Дорога до печер, дайвінг у суцільній темряві, прокладання мотузок для рятувальників, а у відповідь – слова подяки з усього світу.

Максим каже, що дайвінг у суцільній темряві печери у цій операції – не найскладніше. Найскладнішим було повертатися на базу за наказом, коли відомо, що діти залишаються у печері.

На Прикапатті переправа провалилася разом з людьми

Тепер шляхом, який спільно проклали дайвери різних країн, дітям доправляють медикаменти та їжу. У печері постійно лишаються семеро морпіхів, дітей вчать правильно дихати.

Найшвидший порятунок – під водою, але цей варіант найнебезпечніший. Два кілометри вузьких тунелів, деякі з них заповнені каламутною водою, в якій нічого не розгледіти. До того ж не всі хлопці вправно плавають. Дайвери переконані, що діти зможуть під водою дістатися виходу. Однак тайські рятувальники шукають альтернативу – у печері намагаються пробурити ще один вихід.

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 




Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Містечко турботи: історія створення в Україні унікального місця для українських пенсіонерів
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Колос»
Читати більше