На Прикапатті переправа провалилася разом з людьми

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

Щоб трагедія не повторилась, громада села хоче домогтися від чиновників фінансування на капітальний ремонт аварійного моста.

На міст – по драбині. Так змушені перебиратися через річку жителі села Мислів на Прикапатті, адже частина переправи просто провалилася.

Донедавна жителі й не підозрювали, що їх міст – аварійний. Дізналися, коли троє чоловіків повертались додому із магазину, і цілий проліт пішов у них з-під ніг. Пощастило, що провалилися вже в самому кінці, у кущі, а не у річку, тож замість переламів отримали лише синці та подряпини, коли завалило зверху дошками.

Раніше цим мостом могли ходити одночасно кілька десятків людей. Зараз страшно й одній людині – будь-якої миті дошки можуть зламатися, та не тільки у дошках справа, кажуть селяни, уся металева конструкція мосту прогнила за сорок років.

Як в Україні боротимуться з проблемними авіаперевізниками?

Але без переправи, нехай і аварійної, жителям села ніяк. Школа, магазин, лікар – все на тому березі. А на цьому – добра третина жителів Мислова. Тож, щоб піднятися на міст, люди користуються драбиною. Та, наприклад, лікарі не такі сміливі і виклики у цю частину села приймають неохоче.

Кілька днів тому, коли Прикарпаття залили дощі, люди взагалі були відрізані від цивілізації. Окрім аварійної переправи, перебратися на той берег можна лісом, пройшовши більше ніж п’ять кілометрів, або йти до іншого мосту – до нього також кілька кілометрів бездоріжжя.

Тепер селяни, які дивом вціліли, і їхні сусіди вимагають капітального ремонту аварійного мосту, але сільська влада пручається. Перебудовувати аварійний міст сільський голова не збирається, адже запевняє – переправа нічийна. Її вже давно збудували самі мислівчани, тож і ремонтувати мають самотужки. Єдине, на що погодилась влада – за гроші сільського бюджету купити матеріал, щоб залатати провалля.

Тож селяни збирають підписи під вимогою до районних чиновників виділити гроші на ремонт.

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 




Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Місяць створили інопланетяни для своїх космічних кораблів? Несподівана версія дослідників
1600-річний камінь з середньовічними написами випадково знайшов в своєму саду вчитель географії з Англії
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Кривбас»
Виграй подарунок з автографом Олександра Усика за донат
Виграй подарунок з автографом Олександра Усика за донат

Організатором розіграшу є Благодійний фонд «Плюс плюс»

Вперше сказали на українському телеканалі Медведчука: як виник фейк про «наркомана Зеленського»?
Штучне запліднення: індіанці ще 6 000 років тому знали, як зародити життя у пробірці
Штучне запліднення: індіанці ще 6 000 років тому знали, як зародити життя у пробірці

Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…

Читати більше