Бойовики влаштували оборонцям Водяного безперервну артилерійську атаку

Спецкор
Поширити в соціальних мережах:

На Приазов’ї бойовики атакували, у буквальному розумінні, з усього одночасно. Такої кількості розривів і такої їх щільності, кажуть наші морпіхи, не пам’ятають від зими 2015 року.

Червневе сонце, блакитне небо та рясний врожай фруктів та ягід – здається, що у Водяному біля моря просто курортна ідилія, але то суцільний обман.

Напередодні тут було справжнє пекло – кілька хвиль масованої артилерійської навали, що не припинялася до самого пізнього вечора неділі. Смертоносне вибухове залізяччя летіло звідусіль. Лупили бойовики так, що дісталося і черешням зі сливами, і стовпам із окопами, і будинкам із залізними сараями, а тутешні зелені поля миттєво перетворились на мертву і випалену територію.

Ворожі артилерійські обстріли – річ страшна, та за останні два тижня навіть до них призвичаїлись. Проте бійці зізнаються, що такої навали не очікували, та ще й у світлу пору.

Ветеранів АТО почали готувати до державної служби

Перша хвиля тривала понад 4 години, а потім, після 15-хвилинної перерви, почався новий обстріл. По правому флангу вдарив ще й ворожий танк. У бік наших захисників летіло усе, від звичайних автоматних куль до надважких далекобійних артилерійських снарядів 152-го калібру.

Залізом рясно засіяні прилеглі до позицій поля, бійцям вдалося нарахувати понад чотири десятки свіжих вирв. Загалом розірвалось понад дві сотні важких артилерійських снарядів, і це не рахуючи мінометів та стрілецької зброї. Після атаки ворога хлопці ще навіть не встигли ані розібрати, ані закріпити наново укріплення, потрощені ворожими снарядами.

Подробиці із передової розкаже Спецкор на 2+2. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше