Мужній боєць АТО Віктор Кардаш потребує допомоги

Допомога
Мужній боєць АТО Віктор Кардаш потребує допомоги
Поширити в соціальних мережах:

Номер картки ПриватБанку 4149 4978 4008 6559 Кардаш Віктор

32-річний Віктор Кардаш, з Миколаївщини, завжи був активним: працював, займався хореографічними постановками зі школярами, піклувався про дітей в інтренаті. Він усім серцем вболіває за долю країни і сам - у березні - прийшов у військомат. Ще у польовому таборі командування вибирало в АТО тільки добровольців.

"Хто дійсно боїться і не хоче йти воювати, може спокійно пройти навчання і відслужити в частині. Нам надавали таку можливість, але я вирішив допомогти хлопцям", - розказує Віктор.

Статний та здоровий хлопець потрапив у гранатометний взвод морської піхоти. З літа - періодично змінюючи позиції - бійці воювали на Донеччині. Після десятків ворожих обстрілів поранення Віктор отримав на навчаннях в Урзуфі. Під час стрільби заклинило АГС -17 М, поряд з Віктором вибухнули чотири снаряди ВОГ.

"Можливо снаряди були без таймера. Ввони навіть якщо б вистрелили в нас, був би час втекти. Однак снаряди не встигали вилітати і одразу вибухали в двох метрах від мене", - згадує боєць.

Після Маріуполя та Дніпропетровська Віктора перевезли у Київ. Тут лікарі не втішили: інтоксикація вразила вже нирки. І хлопцеві поставили вибір: чи прожити з обома кінцівками, але недовго, чи далі жити - але з однією. Хлопець вибрав ампутацію.

"Звичайно страшно було. Через два дні подивився під одіяло, ноги нема. Я її відчуваю, хоч її нема…", - говорить він.

Із перших днів Віктор намагається не залежуватись у ліжку. І ходити. Намагається все робити без допомоги сторонніх. Але, йому доведеться пережити ще довготривалу реабілітацію та протезування. Вже нині, з зарплати - він відкладає гроші і на візок. Копійку до копійки складають і батьки Кардаша - його мати - пенсіонерка, яка доглядає батька-інваліда. А відтак, навіть навідатись до сина - не може.

Допомогти бійцю можемо гуртом, зібравши суму для лікування.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше