Реальні вибухи серед столиці, бійки на майданчику, омолодження акторів - цікаві факти про зйомки серіалу ПЛУТ

Плут
Реальні вибухи серед столиці, бійки на майданчику, омолодження акторів - цікаві факти про зйомки серіалу ПЛУТ
Поширити в соціальних мережах:

У першому сезоні глядачі побачать 16 епізодів...

16 серпня о 21:30 на каналі 2+2 відбулася прем'єра гостросюжетного детективного серіалу «Плут» про колишнього ув'язненого, який звільнившись з в'язниці, стає співробітником поліції.

Головні ролі в детективі виконали: Андрій Клименков, Дмитро Паламарчук, Маріанна Дружинець, Артем Мяус, Заза Чантурія, Світлана Гордієнко, Максим Даньшин та інші.

Як знімали серіал, хто з акторів ризикував життям заради ефектних кадрів?

На якому боці опинишся ти?

Головний герой серіалу - спритний, хитрий і відчайдушний колишній в'язень на прізвисько Плут. Переживши втрату близьких, бандитське юнацтво і роки в тюрмі, він отримує унікальний шанс - почати життя з чистого аркуша. У цьому йому допомагає друг дитинства Андрій, який тепер працює начальником оперативної частини столичного відділення поліції. За підробленими документами, він повністю змінює біографію Плуту, і той стає «оперативником Станіславом Бойком» - їхнім спільним, раніше загиблим, другом.

Як поліцейський, Плут виявляється людиною Честі - завжди допомагає слабким і беззахисним, рятує жінок і дітей, цінує правду і справедливість. І здається, у нього є все, щоб остаточно зав'язати з кримінальним минулим.

Але в опервідділ він влаштовується не тільки з благородною метою, допомогти другу зловити небезпечного злочинця... Плут планує скористатися становищем, щоб підібратися до корупціонера, на ділянці якого він колись заховав вкрадені діаманти. Що вибере Плут: продовжити шлях злочинця чи залишитися на боці закону?

«Плут - не герой в класичному розумінні. Однозначно назвати його позитивним або негативним персонажем складно, - розповідає актриса Маріанна Дружинець. - Він складний, непередбачуваний. А за такими персонажами цікаво спостерігати».

Головна роль - випробування на міцність

Плута в серіалі зіграв український актор Андрій Клименков, для якого це перша головна роль у багатосерійному проекті. За три місяці зйомок йому довелося пройти справжню бійцівського школу і зіграти в десятці видовищних екшн-сцен.

«Найскладніша бійка була у фіналі зйомок. Ми повинні були не тільки правильно відпрацювати всі удари, техніку, а й відіграти драматичну частину історії. Цю сцену знімали близько шести годин!» - розповідає Клименков.

Щоб виконати всі трюки без допомоги дублера, актор кілька тижнів провів у тренувальному залі. А на майданчику його консультував відомий каскадер Дмитро Рудий, на рахунку якого сотні українських проектів, а також зйомки в голлівудському фільмі «300 спартанців». Крім того, в проекті брали участь піротехніки і експерти зі зброї.

Маленька Одеса у столиці

Серіал знімали в Києві та області, всього було задіяно понад 90 локацій: занедбані заводи, вже не працюють СІЗО, лікарні, морги, клуби і незвичайні приватні будинки. У столиці довелося шукати і колоритні, затишні одеські дворики, адже саме там, на узбережжі Чорного моря, починався шлях головних героїв.

За словами продюсерів, справжнім викликом для них став пошук локацій для екшн-сцен. Захвати, штурм будівлі зі спецназом, погоні, бійки, масштабні перестрілки - адреналін на знімальному майданчику зашкалював!

«Влаштувати вибух посеред столиці не так просто, - зазначає продюсер серіалу Дмитро Сафановський. - Підготовка до таких сцен займає кілька днів. Перш за все локейшн-менеджер повинен отримати у столичних органів дозвіл на зйомки і перекрити жваву дорогу на, щонайменше, 5 годин. Паралельно йде підготовка всіх департаментів. А на саму сцену для страховки завжди приїжджають швидка допомога і пожежна машина».

Рецепт молодості

«Минуле визначило долю Плута. Він зробив помилки, через які потрапив до в'язниці, став жорсткішим в словах і вчинках, був змушений вибрати життя поза законом. Тому ми не могли не показати періоди його дорослішання», - розповідають творці серіалу.

Щоб відзняти ці кадри, акторів «омолодили» майже на 10 років. На допомогу приходив - грим і костюми.

«Це, напевно, один з найскладніших, але цікавих моментів для мене. Тільки в кіно ти можеш повернутися на 10 років назад. Справжня машина часу в дії», - говорить Артем Мяус.

Втеча в невідомість

В основі серіалу дійсно непроста чоловіча історія, але, як і в житті, без жінки нікуди», - зазначає Маріанна Дружинець. Її героїня Олена - давня подруга Плута.

Після довгих років у в'язниці він вривається в її життя несподівано і перевертає все з ніг на голову. Щоб врятуватися від бандитів, які переслідують Плута, Олена повинна бігти з ним з Одеси до Києва, а після - берегти його таємниці і справжнє ім'я. «Олена потрапляє у вихор і кримінальних, і романтичних пригод. Кінцівка її історії здивує всіх».

Кримінальні пригоди, любовні драми, заплутані розслідування і відчайдушна спроба втекти від свого минулого - в детективному серіалі «Плут» з понеділка по четвер, о 21:30, на телеканалі 2+2.

Джерело: TV-ПАРК

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше