Головний актор серіалу «Плут» Андрій Клименков розповів, як йому «довелося пропускати через себе струм» на зйомках

Плут
Головний актор серіалу «Плут» Андрій Клименков розповів, як йому «довелося пропускати через себе струм» на зйомках
Поширити в соціальних мережах:

28 листопада о 20:00 на телеканалі 2+2 вийде другий сезон гостросюжетного серіалу…

Напередодні прем’єри другого сезону серіалу «Плут», який повертається на телеекрани вже 28 листопада і буде транслюватися на телеканалі 2+2 о 20:00, головний актор гостросюжетного серіалу Андрій Клименков розповів про найважчі дні зйомок, волонтерство та подію, яка змінила його життя.

Андрію, пам’ятаєте, як дізналися новину про продовження серіалу? Чи одразу погодилися брати участь у зйомках?

Влітку 2022 у мене стався рецидив зі спиною, я відлежав два тижні у неврології в Олександрівській лікарні. Не ходив, фактично повзав на руках. Тричі мене намагалися покласти на операцію. Щоразу я відмовлявся, розуміючи можливі наслідки хірургічного втручання. Після крапельниць і уколів, хоч і зі складнощами, я таки став. Мені була необхідна реабілітація і я не здогадувався, що це буде настільки довготривалий і важкий процес. У цей період мені подзвонив сценарист «Плута» Ігор Швецов, каже: «Слухай, я побачив твій допис. Ти взагалі як? Ми ж пишемо другий сезон, ти зможеш зніматися?». Я ще шукав необхідного спеціаліста-реабілітолога, але пообіцяв, що буду готовий, коли треба.

5,5 місяців я проходив реабілітацію у Центрі Єрьоміна. Це була дуже важка, кропітка робота. Весь цей час я був на зв’язку з продюсером серіалу Лесею Пазенко, її підтримка давала розуміти, що продовження серіалу буде. Звісно, якщо дозволить ситуація в країні. 

Зважаючи на такі серйозні проблеми зі спиною, чи довелося зменшити кількість екшену у другому сезоні? Чи вас заміняв дублер? 

Ні, екшену буде достатньо. У Олександра Єрьоміна в штаті 16 реабілітологів, і кожен займається своїм напрямом. Завдяки цьому комплексному підходу я зрозумів, як тримати себе, що мені треба робити, а що – ні, що потрібно повністю викреслити з життя. Я перейшов від силової підготовки, якою займався практично все життя, до гімнастики, стретчингу та йоги. Це допомогло мені бути готовим виконувати всі поставлені задачі на проєкті. 

Зйомки – тривалий, виснажливий, часом непередбачуваний процес. Не боялися рецидиву?

Ризик щодня залишався. Але я постійно був на зв’язку з Єрьоміним, консультувався з ним, він сказав виключити різкі повороти тулуба. Дуже професійно до цього ставився головний каскадер-постановник. Тому за місяць до зйомок ми з Андрієм Безверхнім почали готувати хореографію, адаптувати її під мій новий стан. Складність полягала у тому, що потрібно було відійти від дуже рухливого, «джекічанівського» стилю бійки, який був у Плута в першому сезоні, до швидких, потужних ударів.

ыва

Зйомки яких сцен запам’яталися найбільше?

Цікаво і одночасно страшно було на полігоні, особливо, коли знімали потужні вибухи. На майданчику працювали досвідчені піротехніки, які розрахували все до міліметру. До вторгнення я любив відчуття пограничного страху, захоплюючись екстремальними видами спорту. Але під час сцени, коли навпроти дверей мого авто робили ефект ніби падає снаряд, було, дійсно, моторошно. Адреналін і страх постійно були поруч. Важко уявити, як наші хлопці на війні з цим живуть, кожен день це відчувають й бачать.

Важка сцена була з катуванням Плута електричним струмом. Через технічні моменти ми мали підключати пристрій з мінімальним зарядом у 12 вольт. Він не мав бути відчутним. Але дроти чіплялися на зап’ястки, де дуже чутлива шкіра, тому деякі моменти довелося допрацьовувати, пропускаючи через себе струм. Ці зйомки я добре запам’ятав. (усміхається)

Отримував задоволення, коли ми працювали в «офісі поліції» зі Світланою Гордієнко та Ромою Соболевським, який приєднався до нас у другому сезоні. Рома взагалі став для мене відкриттям проєкту. Те, що Вероніка Мішаєва, яка у продовженні серіалу також зіграла одну з головних ролей, – крута акторка, я знав. А те, що хтось здивує, не очікував.

З початку повномасштабного вторгнення ви активно волонтерите. Зараз багато розмов про втому від війни, про те, що люди стали менше донатити, що волонтери виснажені. Ви це відчуваєте?

Так, це правда. Багатьом потрібно нарешті зрозуміти, що донат має стати щоденним ритуалом, як почистити зранку зуби. Ти або воюєш, або допомагаєш фронту. Іншого варіанту немає.

Опускати руки – не моя парафія. Завжди встану і піду далі, як би важко не було. Був період життя, коли я сім років хворів, і ніхто не міг поставити діагноз. Попри це, я знайшов рішення і подолав хворобу. У мене немає звички нити. Треба робити свою справу, крок за кроком і не очікувати якихось неймовірних результатів. Один збір закриється за один місяць, інший за п’ять – неважливо, просто роби.

Про народження сина та зміни у житті, читайте у продовженні інтерв’ю актора у виданні Afisha.bigmir.net.

«Плут» - це історія про кмітливого й наполегливого відчайдуха на прізвисько Плут, який провертає зухвалу авантюру і влаштовується до поліції під ім’ям свого загиблого друга. У другому сезоні серіалу «Плут» головний герой ризикує бути викритим у поліції, тому вирішує «залягти на дно». Несподівано він отримує привабливу пропозицію від тіньового бізнесмена Кузіна – приїхати до Лондона, де на нього чекають великі гроші й нові можливості. Але повномасштабна війна вносить свої корективи… Плут залишається в Україні, щоб допомогти коханій Олені вибратися з окупованої території.

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Кістяний наконечник з біблійної битви у рідному місті Голіафа «розповів» вченим про події 2800-річної давнини
2+2 та інші канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи
2+2 та інші канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи

Дивись улюблені канали безкоштовно з 1 по 5 травня 2024 року…

Маленька країна, велика сила: лікарі з Тайваню приєдналися до української боротьби
Маленька країна, велика сила: лікарі з Тайваню приєдналися до української боротьби

70 добровольців захотіли їхати в Україну, проте взяти можливо було не всіх…

Алюміній в древній могилі та рентген імператора, який жив 2000 років тому: таємні знання зниклих цивілізацій
Дівчинка у кришталевій труні: ідентифікували старовинну дитячу мумію, знайдену у гаражі в Каліфорнії?
Дівчинка у кришталевій труні: ідентифікували старовинну дитячу мумію, знайдену у гаражі в Каліфорнії?

Вона була одягнена в мереживну сукню, а волосся прикрашала лаванда…

Новий фейк від російської пропаганди – в Україні з’явилися люди-біодрони із чіпами у голові, якими керує СБУ
Читати більше