Життя в Північній Кореї: міфи російської пропаганди і правда про тортури, голод та експерименти над людьми

Обережно! Фейк
Життя в Північній Кореї: міфи російської пропаганди і правда про тортури, голод та експерименти над людьми
Поширити в соціальних мережах:

Історії людей, які втекли з цієї країни, розкривають жахливі деталі…

Саме час розглянути реальність життя у Північній Кореї через завісу міфів та пропаганди, про які постійно розмовляють з екранів російських телеканалів. У спробах демонізації західної цивілізації, росіяни масово звертають увагу життя в Північній Кореї. Майже із заздрістю журналісти рф спостерігають і розповідають про, нібито, щасливе і насичене життя під правлінням «неймовірного лідера» Кіма. Але всі ці розповіді – фейки, вигадані кремлівською пропагандою.

Насправді ж, від початку створення Північної та Південної Кореї у 1948 році, відбувалася практично паралельна еволюція. Захід підтримував південний регіон, тоді як північ зблизився з комуністичним Китаєм і Радянським Союзом. Розвиток Північної Кореї став символом тоталітарного режиму, в якій життя масово перетворилося на муку і страждання для людей.

Перші масові репресії у Північній Кореї зафіксовані вже у 1956 році, які не припинилися й досі. Утворившись наприкінці 50-х років, північно-корейський «гулах» став символом безмежної жорстокості режиму, де тисячі людей потерпають від систематичних тортур, голоду та трудового примусу.

Історії людей, які втекли з цієї країни, розкривають жахливі деталі: медичні експерименти, випробування хімічної зброї, моральне та фізичне приниження – це лише маленька частина картини життя в Північній Кореї.

«Абсолютна тиша, ніхто нічого не робить: немає натискання клавіш на комп’ютері, клацання миші – нічого. Ми бачили одного хлопця, який дивився на домашню сторінку Google, але нічого не шукав, просто дивився на екран. Єдиний чоловік, кого ми там побачили, який справді виглядав так, наче він розуміє, як користуватися комп'ютером, це, звісно ж, той, з ким вони хотіли щоб ми познайомились», - розповів іноземний журналіст, якому дали можливість зняти «безтурботне» та «прогресивне» життя молоді в КНДР.

Така картина виявляється не тільки смішною, але й захмарною. Життя в Північній Кореї - це далеко від того, що можна назвати класним чи щасливим, як наввипередки пишуть російськи ЗМІ. Більше про життя в КНДР та брехню кремлівської пропаганди, дивись просто зараз у проєкті «Обережно! Фейк»:

Дивись прем’єрні випуски проєкту «Обережно! Фейк» в ефірі 2+2 щопонеділка о 18:00!

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше