Київ - «русский город»: пропаганда рф перекручує історію, аби виправдати військову агресію в Україні

Обережно! Фейк
Київ - «русский город»: пропаганда рф перекручує історію, аби виправдати військову агресію в Україні
Поширити в соціальних мережах:

Але столиця України має таке ж відношення до росії, як Індія до Британської імперії…

Росія не полишає спроб виправдати свою агресивну політику щодо України і тому продукує різноманітні міфи. Одна із улюблених легенд кремля – це історичні претензій до українських земель, які, на думку російського уряду, насправді належать рф. Цей же претензійний підхід використовується і для легітимізації окупації та анексії частини української території.

У своїх промовах російські пропагандисти і влада постійно кажуть про те, що Київ – це «русский город», хоча це насправді не так, і є історично доведеним фактом. Столиця України має таке ж відношення до росії, як Індія до Британської імперії, тобто колись дійсно була тимчасово окупована.

Тож, що таке Київ і чому він український?

Київ, як центр східних слов'ян, існував задовго до формування росії та москви. Українська столиця має вікову історію, яка відображається у відносинах із сусідніми державами. Скільки точно років українській столиці достеменно, невідомо. За різними оцінками, Києву від 1200 до 2 000 років.

Давньогрецький вчений Птолемей згадував Київ на своїй карті Сарматії (сучасної території України), позначавши його містом Азагорій. Це свідчить про історичні корені міста ще задовго до появи росії на карті світу.

Крім того, українська мова та культура мають глибокі корені у Києві, що свідчить про його українську приналежність. Перші згадки про слово «Україна» також датуються 1187 роком у Київському літописі, коли росії як держави ще не існувало.

Наступним аспектом є історичні події, які відображають відносини між Києвом та росією. Під час монгольської навали Київ боровся проти агресора, в той час як деякі постаті, прийняті для героїзації в росії, співпрацювали з ордою. Це ще один аргумент на користь того, що Київ і росія мали різні історичні та політичні траєкторії.

Отже, міфи, які розповсюджує росія щодо історичних коренів Києва та його приналежності, не витримують критики історичних фактів. Київ завжди був і залишається українським містом з багатою культурною та історичною спадщиною.

Більше подробиць – у проєкті «Обережно! Фейк» просто зараз:

Дивись прем’єрні випуски проєкту «Обережно! Фейк» в ефірі 2+2 щопонеділка о 18:00!

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Повний скелет та гніздо з яйцями: в Кременчуці знайшли докази того, що в Україні жили динозаври
Мир під диктовку кремля: чому Україна не може погодитися на російські «мирні» ініціативи?
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» - «Шахтар»
Бій Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі: хто переміг?
Бій Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі: хто переміг?

Боксерський поєдинок пройшов на стадіоні Kingdom Arena у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді…

Місяць створили інопланетяни для своїх космічних кораблів? Несподівана версія дослідників
1600-річний камінь з середньовічними написами випадково знайшов в своєму саду вчитель географії з Англії
Читати більше