Звички водія, які нищать авто

Звички водія, які нищать авто
Поширити в соціальних мережах:

Не всі звички однаково хороші. Виявляється, деякі наші щоденні дії поступово вбивають автомобіль. Які саме? – читайте у матеріалі.

  • Навантаження на зчеплення

Цю помилку роблять власники автомобілів з механічною коробкою передач. Стоячи на світлофорі, не тисніть на педаль зчеплення: це швидко зношує деталі механізму. Адже йому доводиться працювати в сотні разів інтенсивніше, ніж належить за призначенням. Та й самого водія така звичка тримає в напрузі. Під час коротких зупинок перемикайтеся на режим «нейтральної швидкості» і тисніть на зчеплення безпосередньо перед моментом старту.

  • Спиратися рукою на важіль коробки передач

У багатьох є звичка класти руку на важіль коробки передач, ніби це підлокітник. Цього не варто робити хоча б тому, що за кермо слід триматися обома руками. Від такого незначного, але постійного навантаження в коробці змішуються синхронізатори з шестернями, що погіршує перемикання передач.

  • Різкий розгін і гальмування

Лайфхаки: як дешево і власноруч прибрати подряпини з авто 

Мабуть, все зустрічали водіїв, які хвацько стартують зі світлофора, динамічно прискорюються, а потім змушені стрімко гальмувати перед наступним перехрестям. Різкий розгін і різке гальмування шкідливі для автомобіля. Вони дають додаткове навантаження на системи автомобіля: коробку передач і двигун, сильно зношуються колодки і гальмівні диски, знижується працездатність гальм. Все це різко підвищує ймовірність аварії на дорозі. Ваше авто любить плавні рухи.

  • Заправлятися, тільки коли бак майже порожній

Чекаєте до останнього, перш ніж заправитися? Не робіть так. Коли машина простоює, в паливному баку скупчуються механічні домішки, з'являється осад на дні. Цей бруд потрапляє в паливний насос, завдаючи шкоди йому і фільтрам. Взимку необхідно залишати мінімум півбаку палива, щоб уникнути утворення великої кількості конденсату. Вода в баку взимку може призвести до його деформації і інших неприємностей.

  • Перевантаження авто

Надмірні навантаження шкідливі майже для всіх систем машини: підвіска, рульове управління, трансмісія, шини, двигун. Крім того, подібна звичка експлуатації підвищує витрати палива і негативно впливає на керованість автомобіля. Щоб уникнути цього, водієві варто ознайомитися з максимальною вантажопідйомністю свого транспортного засобу і дотримуватися її. Також варто позбутися від непотрібних речей в автомобілі і возити з собою тільки найнеобхідніше.

За матеріалами: AdMe.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше