Здорове харчування: як нас дурять дієтологи

Здорове харчування: як нас дурять дієтологи
Поширити в соціальних мережах:

Яке харчування можна справді вважати здоровим? Сьогодні ми дізнаємося найпоширеніші міфи, які створюють дієтологи, аби просто на нас заробити.

Кожен дієтолог хоче заробляти і, щоб саме його система харчування здавалася клієнтам найпростішою і найзручнішою. Тому частенько представники цієї сучасної професії дещо перебільшують із правилами здорового харчування.

Розглянемо найпопулярніші міфи:

  • Яйця не корисні!

Спростування: Багато дієтологів забороняють клієнтам їсти яйця, вважаючи їх джерелом холестерину і зайвих кілограмів. Лікарі запевняють: це поживний і низькокалорійний продукт.

Яйця багаті усіма видами поживних речовин, в тому числі унікальними антиоксидантами, корисними для здоров'я очей. Не дивлячись на те, що яйця вважають «жирною їжею», їх вживання на сніданок більше сприяє схудненню, ніж вживання, скажімо, рогаликів або іншої випічки.

  • Щодня потрібно вживати злаки!

Спростування: У порівнянні з іншими натуральними продуктами і овочами, злаки мають більш низький запас поживних речовин. Вони багаті на фітінову кислоту, яка зв'язує мінерали в кишечнику і не дає їм всмоктуватися в кров. Найбільш популярний злак в західних дієтах – пшениця. А пшениця, між іншим, може викликати безліч різних захворювань, як незначних, так і серйозних. Пшениця містить у великій кількості білок, званий глютеном. Вживання в їжу глютену може привести до руйнування слизової шлунка, викликати біль, здуття та втому.

  • М’ясо та молочні продукти – викликають серцево-судинні захворювання!

Спростування: Вживання насичених жирів підвищує рівень хорошого холестерину (холестерину ліпопротеїдів високої щільності) і змінює структуру поганого холестерину, роблячи його безпечним. М'ясо, кокосове масло, сир, вершкове масло... – не бійтеся цих продуктів: вони не зашкодять вашому здоров'ю, якщо знати міру.

  • Потрібно їсти знежирені продукти!

Спростування: Різні дослідження вказують на сильний зв'язок між безліччю захворювань (метаболічний синдром, діабет, захворювання серця, передчасні пологи, депресія) і знежиреною дієтою. Продукти, що містять жири в малій кількості, зазвичай перенасичені іншими, куди більш шкідливими речовинами (цукор, барвники, посилювачі смаку).

Сьогодні більшість лікарів сходяться на одній конкретній ідеї харчування, яку і називають найздоровішою – вибирати те, що зараз хоче ваше тіло. Інтуїтивне харчування – це їсти те, чого саме зараз вам хочеться: оселедця з цибулею, борщу зі сметаною, огірочків із картоплею. Ваш організм сам знає, чого йому не вистачає. Головне – знати міру і не переїдати.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Лікує дипломатів та бізнесменів з-за кордону в Харкові: чому палестинський хірург вирішив жити і працювати в Україні?
«Шаг» замість «копійки»: історія виникнення унікальної системи грошової лічби стародавніх українців
«Шаг» замість «копійки»: історія виникнення унікальної системи грошової лічби стародавніх українців

Нацбанк України виступив з ініціативою замінити назву «копійка» на «шаг»…

«День пам’яті жертв Голодоморів»: СРСР знищував українців, використовуючи голод як зброю
«День пам’яті жертв Голодоморів»: СРСР знищував українців, використовуючи голод як зброю

Голодомор був не випадковим явищем, а цілеспрямованою політикою…

Проміняв пафосне Бордо на українське село: як спадковий аристократ обрав Одещину замість Франції
Проміняв пафосне Бордо на українське село: як спадковий аристократ обрав Одещину замість Франції

Війна не злякала його, і він продовжує створювати тут унікальне вино…

Від перших клубів до Ліги чемпіонів: як Україна увійшла до футбольної історії?
Дивовижна, дика та небезпечна: «Загублений світ» розкаже про неймовірну природу Канади
Читати більше