Як почати займатися спортом?

Як почати займатися спортом?
Поширити в соціальних мережах:

Якщо ви вкотре відклали початок тренування до нового понеділка, тоді лайфхаки про те, як піти в зал вже сьогодні увечері – саме для вас!

Щоб зарядитися мотивацією для занять спортом надовго, ми підібрали для вас рейтинг найпопулярніших порад професійних тренерів.  

  • Ціль 

Чітко сформулюйте для себе – навіщо вам ці тренування: скинути вагу, накачати м’язи чи покращити техніку гри. Від чітко визначеної цілі залежить уся ефективність занять спортом і ваше задоволення результатом. А щоб з цієї цілі не збитися, скористайтеся прийомом візуалізації. Наприклад, візьміть фото, на якому ваша вага ідеальна. Або виріжте з журналу зірку, до чиїх форм Ви прагнете. І прикріпіть це зображення на видному місці. 

  • Вид активності

Хтось не може змусити себе тягати залізо. А іншому – йога – суцільна нудьга. Врахуйте свій темперамент і вже від цього відштовхуйтеся, яким видом спорту готові займатися в задоволення. Ну ви ж в курсі, що танці, плавання, теніс – це теж спорт, який приводить м'язи в норму. 

  • План

Не варто ставити собі за мету відразу схуднути на 10 кілограмів за місяць чи виграти Чемпіонат світу з футболу вже за тиждень тренувань. Такий ентузіазм швидко згасне, а негатив через недосягнуту ціль може навіть демотивувати вас. Пам'ятайте: все, чого ми дуже швидко досягаємо, може так само швидко зникнути.  Правильно розроблений план включає специфіку вашого організму, сфери діяльності, добового ритму тощо. Обирайте короткострокові та довгострокові цілі і відстежуйте їхнє виконання — тоді результат буде помітний. 

  • Тривалість тренування 

Не починайте «заганяти» себе в зал одразу на кілька годин. Почніть з короткострокових тренувань. Уже за кілька тижнів у вас виникне звичка до занять спортом. І вже тоді можна збільшувати час проведення в залі. 

  • Чіткий графік

Не пропускайте тренувань. Лише одне пропущене заняття може вилитись у тиждень, місяць, і навіть повну відмову від своїх планів. Так, омріяні кубики на животику та струнке тіло вимагають величезної роботи! Підсвідомість дуже хитра. Вона змусить вас забути про тренування, виконуючи справжні бажання розслабитися в барі чи на дивані. Щоб не забути про зал скористайтеся різноманітними мобільними додатками та трекерами активності: вони вчасно нагадають вам про заняття й  будуть додатковою мотивацією.

  • Партнер

Тренуватися разом з другом чи дружиною легше. По-перше, у вас виникає додаткова мотивація не пропустити заняття. По-друге, разом веселіше. Проведення спільного часу перед телевізором відтепер можна замінити на вечірні пробіжки. І для здоров'я корисно, і для відносин.

  • Розваги

Для когось година в спортзалі – це занадто багато, щоб не померти від нудьги. Але подумайте, що цей час можна провести з користю не лише для тіла, але й для душі та саморозвитку. Наприклад, на біговій доріжці можна займатися, слухаючи в навушники лекції чи аудіокниги. Або просто увімкнути улюблену музику. 

  • Не чекайте миттєвого результату

На початку 2000-х років група американських психологів із Флориди довела: достатньо 10 000 годин наполегливої праці, аби стати професіоналом у будь-якій сфері. Сьогодні, безліч науковців намагаються спростувати цю теорію, утім зворотного так і не доведено. Тому маленькими кроками до великої цілі! 

  • Нагорода

Займалися весь тиждень у тренажерному залі — скуштуйте чогось смачненького. Не пропустили жодного тренування за місяць — влаштуйте собі один день відпочинку та сходіть із друзями у боулінг. Нагороджуйте себе за такі досягнення і тоді мотивації стане більше.


Важливо

Обов'язково порадьтеся з лікарем та тренером. Важливо це зробити до початку тренувань. Спеціалісти порадять як краще організувати свої заняття спортом, які вправи будуть ефективнішими для вашого тіла, чого варто уникати. Інколи спортивні навантаження просто протипоказані. 

Не покладайтеся на інтернет-тренування. Виявляється, питання «Як схуднути» у 2017 році стало четвертим за популярністю серед українських користувачів Мережі. Частіше люди хіба що хотіли дізнатися, як варити гречку, обійти блокування «Вконтакте» та як завантажити відео з YouTube.
 Проте лікарі пояснюють: кожен організм індивідуальний. Не факт, що комплекс вправ, який зробив з вашого колеги секс-символа, допоможе вам.

Враховуйте особливості свого добового ритму, навантаження на роботі, сферу зайнятості та фізичні можливості. Наприклад, після важкої нічної зміни вам буде важко йти зранку на пробіжку. Такі заняття приноситимуть лише негативні відчуття й надовго вас не вистачить. Сюди ж відносяться і занадто великі навантаження, суворі дієти та вправи.
 
 Легких тренувань та жаданої фігури!
 


 



Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше