Як каратимуть чиновників які повтікали за кордон під час війни в Україні?

Як каратимуть чиновників які повтікали за кордон під час війни в Україні?
Поширити в соціальних мережах:

Наразі парламент активно працює над механізмами відповідальності…

У перші дні повномасштабного наступу росії на Україну, з країни виїхали багато людей. Але якщо жінок, дітей, інвалідів та літніх людей можна зрозуміти, то подібні вчинки чоловіків депутатів, чиновників та інших посадових осіб, м’яко кажучи, викликають обурення. Тому наразі парламент активно працює над механізмами відповідальності для чиновників, які досі не повернулися до України. Про це Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук розповів в етері загальнонаціонального телемарафону UA разом:

«Вже прийнято рішення Кабінету Міністрів України, що всі чиновники, які виїхали, до 25 квітня мають повернутися до України, інакше до них будуть застосовані дії відповідного дисциплінарного впливу, аж до звільнення. Ми ж працюємо і над іншими механізмами, для того, щоб ті люди, які присягали на вірність Україні, в цей складний період були разом з Україною».

Також Руслан Стефанчук запевнив, що Парламент України готує низку запобіжників аби ті з депутатів, хто був прихильниками «руського міра», та дії яких призвели до війни в Україні, понесли конкретну юридичну відповідальність і були покараними:

«Для того, щоб такого більше не відбувалося, парламент вже прийняв закон про колабораціонізм з пропозиціями Президента України до цього законопроєкту. Наступного разу ми будемо розглядати закон про діяльність проросійських партій».

Слава Україні!

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше