«Вони знають, куди стріляти, щоб було «боляче», але «не смертельно» - інженер окупованої ЗАЕС

«Вони знають, куди стріляти, щоб було «боляче», але «не смертельно» - інженер окупованої ЗАЕС
Поширити в соціальних мережах:

Чоловік на власні очі бачив, як росіяни проводили обстріли…

Росія продовжує систематично обстрілювати Запорізьку атомну електростанцію, яка знаходиться під їхнім контролем. В інтерв'ю для ВВС News Україна інженер станції зазначив, що на власні очі бачив, як росіяни проводили ці обстріли.

«На території станції є майданчик, де зберігаються важкі металеві конструкції, як-от свіжі парогенератори. Так от на ньому зараз розташовані російські артилерійські установки, які обстрілюють ЗАЕС, імітуючи «прильоти» з Нікополя. – каже чоловік – Я особисто бачив обстріл з цього майданчика, бачив вихід звідти й куди прилетіло. З моменту «виходу» до моменту «прильоту» минуло не більше трьох секунд. Кожен зі співробітників ЗАЕС це бачив і чув. І знає звідки летить і куди»

Навіщо вони це роблять, якщо чітко розуміють до якої катастрофи та трагедії це може призвести? Все дуже просто, каже радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, бо «ru-пропагандисти прикидаються клоунами»:

«Пояснюю: рф б’є по частині АЕС, де акумулюється енергія, що живить південь України. Мета – від’єднати нас від ЗАЕС і звинуватити в цьому армію. ООН і МАГАТЕ продовжують уважно вивчати стелю».

Але в той же час співробітник ЗАЕС додає, що саме ці обстріли не загрожують станції:

«Представники Росатому два місяці просили нас провести їм екскурсії по ЗАЕС. Вони дуже цікавилися, а як у нас те чи інше влаштовано. Казали щось про обмін досвідом. Потім вимагали карти ЗАЕС, навіть ландшафтні. А потім почалися обстріли. Вони знають, куди стріляти, щоб було «боляче», але «не смертельно». Вони, як вертухаї у СІЗО чи співробітники ФСБ, б'ють так, щоб синців не було, але ти запам'ятав назавжди».

Проте, хоч і такі бойові дії з боку рф не дуже критичні для України в цілому, вони можуть призвести до фатальних наслідків для ЗАЕС:

«Атомна електростанція не може працювати в нікуди. Вона повинна кудись віддавати електроенергію. Якщо раптом всі споживачі зникають - станція «захлинається», енергоблоки аварійно відключаються, і починається так званий «блекаут». Це означає, що жоден енергоблок не видає потужність «назовні». Може здатися, що це нічого страшного, але є одне «але». Енергоблоку потрібна електрика, щоб працювали насоси, які охолоджують ядерне паливо у реакторі чи у басейні витримки. Це дуже довгий процес. Без цього охолодження буде страшна ядерна катастрофа, схожа на ту, що сталася на Фукусімі».

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше