Військова підтримка від Британії: що входить до нового пакету збройної допомоги для України

Військова підтримка від Британії: що входить до нового пакету збройної допомоги для України
Поширити в соціальних мережах:

Сполучене Королівство поставить десятки артилерійських установок та…

Міністр оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Бен Воллес оприлюднив деталі наступного пакету британської військової підтримки Україні, включно з планами відправити десятки артилерійських установок, сотні безпілотників, 50 000 артилерійських снарядів і сотні протитанкових одиниць протягом найближчих тижнів. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

«Сполучене Королівство поставить в Україну десятки артилерійських знарядь, сотні дронів і ще сотні одиниць протитанкової зброї найближчими тижнями, заявив Міністр оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. Постачання нового обладнання значно посилить підтримку Сполученого Королівства України, яка бореться проти жорстокого та невиправданого вторгнення росії», - йдеться у повідомленні.

Понад двадцять155-мм самохідних установок M109 і тридцять шість 105-мм артилерійських установок L119 незабаром надійдуть із Сполученого Королівства, повідомив Міністр оборони Бен Уоллес сьогодні в оновленому звіті до Парламенту. Також він додав, що з’являться радіолокаційні системи контрбатарейної боротьби та понад 50 000 боєприпасів для наявної в Україні артилерії радянських часів.

Ця техніка посилить здатність Збройних Сил України захищатися від невибіркового використання артилерії росією. Сполучене Королівство також надішле понад 1600 одиниць протитанкової зброї в найближчі тижні, а також безпілотники, включно з сотнями повітряних боєприпасів.

Наразі в Україну відправлено 6900 одиниць протитанкової зброї NLAW, Javelin, Brimstone та іншої, а також 16 тисяч артилерійських снарядів, шість машин Stormer із зенітно-ракетним комплексом Starstreak та сотні ракет.

Сполучене Королівство також поставила морські ракети Brimstone, реактивні системи залпового вогню, 120 бойових броньованих машин і велику кількість нелетальної допомоги, включно з понад 82 000 шоломів, 8 450 комплектів бронежилетів і понад 5 000 приладів нічного бачення. Міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес сказав:

«Масштаби та асортимент обладнання, яке ми надаємо, демонструють силу нашої рішучості. Разом з нашими міжнародними партнерами ми забезпечимо, щоб Україна мала інструменти для захисту своєї країни від незаконного вторгнення Путіна»

Збільшення допомоги відбувається після того, як у червні прем’єр-міністр Борис Джонсон оголосив, що Сполучене Королівство надасть Україні ще один мільярд фунтів стерлінгів військової підтримки.

Фінансування, завдяки якому військова підтримка Сполученого Королівства та ширша регіональна діяльність з початку війни досягають 2,3 мільярда фунтів стерлінгів, ознаменує новий етап у підтримці міжнародної спільноти, що дозволить Україні вийти за межі доблесного захисту від незаконного російського вторгнення та розпочати наступальні операції.

«Наступний етап військової підтримки, який оплачується за рахунок цього додаткового фінансування, включатиме ще більш досконалі системи протиповітряної оборони, безпілотні літальні апарати та інноваційне нове обладнання для електронної боротьби», - кажуть у Генштабі ЗСУ.

Це сталося після того, як Сполучене Королівство розпочало масштабну навчальну операцію для українських сил, потенціал якої складає можливість підготувати до 10 000 солдатів.

Міністр оборони нещодавно відвідав деяких із перших українських військовослужбовців , які беруть участь у програмі, яка проходить на Північному Заході, Південному Заході та Південному Сході Сполученого Королівства.

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше