Віруси, що живуть в спортзалі

Віруси, що живуть в спортзалі
Поширити в соціальних мережах:

Медики назвали 8 інфекцій, які чатують на вас у тренажерному залі, та розповіли, як вберегтись від них.

Спортивні зали відвідує величезна кількість людей, тому зазвичай там живе чимало небезпечних інфекцій. Щоб похід до спортзалу приніс тільки користь, слід дотримуватись елементарних правил гігієни та запобіжних заходів.

Мenslife виокремив найпоширеніші інфекції, які можна підчепити у спортивному залі: золотистий стафілокок, кандидоз (дріжджовий грибок), папіломавірус (ВПЛ), клебсієла, стрептокок, віруси грипу та застуди, грибок стоп і нігтів.

Золотистий стафілокок, який характеризується висипанням або запаленими гнійниками із золотистою скоринкою, можна отримати через брудне спортивне обладнання.

Кандидоз (дріжджовий грибок) провокує розвиток молочниці та стригучого лишаю. Носіїв цього грибка багато, і часто вони самі про це не знають. Червонуваті цятки з білими вкрапленнями можна підчепити через вологе, тепле середовище – у басейні, душових кабінах, саунах і кімнатах для перевдягання.

Грибок стоп і нігтів також можна підчепити у спортзалі, душових чи саунах. Тому слід йти в душ у гумових капцях. Окрім того, грибок може бути на спортивному килимку, якщо на ньому хтось стояв босоніж.

Найбільш небезпечний вид вірусу – папіломавірус, передається через контакт шкіри з зараженими поверхнями або після дотику з шкірою іншої людини. Може спровокувати розвиток раку.

Бактерія клебсієли передається побутовим способом. Вона може бути на тренажерах, штангах, кранах – всюди, де людина з немитими руками торкалась до речей. Вражає легені і сечовивідні канали, може спровокувати захворювання крові, менінгіт та пневмонію.

Кишкова паличка також може проникнути через брудні руки, немиті продукти чи предмети у залі: кнопки, дверні ручки, поручні тренажерів, спортивні килимки. Кишкова паличка викликає блювоту, нудоту, розлад шлунку, пневмонію.

Стрептокок передається через побутові предмети і повітряно-крапельним шляхом. Його можна знайти на тренажерах, у саунах та душових. Інфекція проявляється у вигляді болючих відчуттів у горлі.

Віруси грипу та застуди – звичне явище у будь-якому приміщенні, якщо хтось прийшов, не долікувавшись, особливо у осінньо-зимовий період.

Щоб уникнути захворювань, варто:

  • Не забувати проходити огляди у лікаря, а при порушенні шкірних покривів (тріщини, порізи, мікротравми) краще не відвідувати зал, поки ранки не загояться.
  • Не забувати про правила особистої гігієни – мийте руки до і після тренажерів, користуйтесь своїм рушником. А ще не ходіть босоніж, обов’язково одягайте змінне взуття у спортзал та у душ.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Читати більше