Вбити Білла не можна пробачити

Поширити в соціальних мережах:

Коми розставите самі. Фільм "Вбити Білла" легендарного Квентіна Тарантіно не настільки простий, як вам здається. Можливо, ви все життя думали, що він про помсту, але чи так це насправді?

Сьогодні ми розкажемо вам про улюблений фільм мільйонів "Вбити Білла". Цікаві факти, неочікувані подробиці та теорія, яка зірве вам мозок. УВАГА! Спойлери!

«Помста це страва, яку найкраще подавати холодною»

У стрічці із красномовною назвою, здавалося б, усе має бути чітко і просто: головна героїня шукає помсти і у фіналі має нарешті вбити Білла. І сюжет фільму на перший погляд неймовірно простий: героїня проходить крізь перешкоди, аби дістатися до фінальної битви із босом. Але ми всі знаємо Тарантіно як генія, невже він зняв звичайнісіньке кіно під попкорн?

«Вбий, або будь убитим»

Якщо ми вам скажемо, що фільм "Вбити Білла" не про помсту, а про прощення? Кривавий фільм про милосердя – це вже більше пасує Квентіну.

Беатрікс дізнається, що вагітна. Як має відреагувати на це жінка? Вона шокована, але усвідомлює, що тепер її життя повинно змінитися, а "Чорна мамба" лишається у минулому. Про це свідчить сцена, де Беатрікс лишає у живих кілера, яка прийшла її ж убити.

  • Для фільму Ума Турман навчилася трьом стилям кунг-фу, двом стилям бою з мечем, метанню ножів. Також вона вчилася говорити японською.

Стати звичайною людиною за один вечір. Саме про це говорить Білл у своєму монолозі. І Беатрікс намагається це зробити, що приводить до глибокої коми. Після пробудження вона – знову кілер, який хоче помститися за смерть ненародженої дитини. І відправляється у Японію, де влаштовує криваву баню у чайному домі. Але! Відпускає одного хлопчину живим.

  • Сцена бою з «88 скаженими» знімалась у Пекіні протягом 8 тижнів: 6 днів на тиждень, 14 годин на день.

Всього у списку Беатрікс 5 осіб, яких вона планує вбити. І найцікавіше, що після другого вбивства зі списку жертв… Беатрікс більше не вб’є жодної людини. Ви думали про це? Чому саме після другої жертви? Тому що це вбивство сталося на очах маленької дівчинки, доньки жертви. І це стало поворотним моментом історії Беатрікс. Вона розуміє, що нічим не краща за своїх супротивників.


  • В одному зі своїх інтерв'ю Квентін визнав, що майже вся музика в «Убити Білла» взята ним із інших фільмів; він використовував музику з його колекції саундтреків. Тому музика в цьому фільмі – це найкраще, відібране самим Тарантіно.

Великий майстер холодної зброї Хатторі Ханзо знав, що віддає клинок у правильні руки, руки людини, яка шукає спокою, а не помсти. Якщо ви переглянете фільми ще раз, ви помітите, що усі вбивства Беатрікс є тільки у першій частині. У другій вона не вбила жодної людини, взагалі! У першому – цілих 68 убивств, а у другому – 0.

Шлях помсти ніколи не буває прямим. Він, наче ліс. І як у лісі на цьому шляху легко заблукати і забути, як ти потрапив сюди.

Коли Беатрікс нарешті прибуває до вілли Білла… Її чекає справжній сюрприз. Білл та їх спільна донька. Вони граються і роблять вигляд, що Беатрікс їх убила. Роблять вигляд, так само, як Білл зробив вигляд, що помер після особливого удару… Якого насправді не існує. Це звичайна байка, яку Білл розповів колись біля багаття.

Беатрікс пробачила Білла. І саме на цьому фільм фіксує усю ідею.

Перегляньте фільм "Убити Білла" уважно, пам'ятаючи про все, що ми вам розповіли, разом із Телеканалом 2+2.

1 частина - у суботу о 22.00

2 частина - у неділю о 20.20

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»
Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»

Викликає аномальне згортанням білків і робить дірки у мозку…

Таємниця Місяця: у 1962 році співробітник НАСА виявив, що супутник Землі в середині порожній
Фейкові аккаунти як елемент ІПСО: росія використовує українську символіку та мову для впливу на українців
Сміх у війні: як український народ перетворює гумор на свою суперсилу?
Сміх у війні: як український народ перетворює гумор на свою суперсилу?

Навіть перед лицем смертельної небезпеки, гумор став…

Скелети велетнів, таємничі мумії та відбитки величезних рук: у Неваді є печера, де могли жити рудоволосі велетні
Стрічка «Дім Ґуччі» Рідлі Скотта з'явилася на Київстар ТБ: як подивитися без додаткової плати
Стрічка «Дім Ґуччі» Рідлі Скотта з'явилася на Київстар ТБ: як подивитися без додаткової плати

Сенсаційна історія вбивства, божевілля, гламуру і жадібності…

Читати більше