У Китаї продають чисте повітря

У Китаї продають чисте повітря
Поширити в соціальних мережах:

Наразі чисте повітря стало новою ознакою статусу та розкішшю, яку може собі дозволити далеко не кожен.

Готель "Кордіс", який нещодавно відкрився в Шанхаї, приваблює відвідувачів не лише близькістю до вокзалу та аеропорту, а також спа-центром та чудовим басейном. Головною пропозицією готелю є чисте повітря. У кожному з його 396 номерів встановлені датчики забруднення, а повітря, що надходить у "Кордіс", пропускається через два рівні фільтрації і постійно очищується, в той час як склопакети залишаються закритими, щоб ущільнити свіже повітря всередині. Тому якість повітря у готелі в 10 разів вище, ніж на вулиці, повідомляє The Guardian.

Забруднення повітря, в тому числі у в приміщеннях, – це дуже серйозна загроза. У великих та забруднених містах, таких як Шанхай, Пекін або Делі, чисте повітря стало новою ознакою статусу та розкішшю, яку може собі дозволити далеко не кожен. Чисте повітря стало буквально об’єктом купівлі-продажу. Так, наприклад, у Делі відкриваються дорогі приватні школи з чистим повітрям для еліти, а такі готелі, як "Кордіс", забезпечують чисте повітря як одну з послуг.

"Забруднення у приміщенні є дуже серйозною проблемою та загрозою для здоров'я, не тільки в Китаї, але й у всьому світі, – переконаний Сьєрєн Ернст, засновник екологічної консультації "Етика та навколишнє середовище". – Більшість людей витрачають 90% свого часу в приміщенні, а ризики, які ми отримуємо при цьому, залишаються в основному нерозглянутими".

У 2014 році Всесвітня організація охорони здоров'я дослідила вплив токсичного повітря на здоров’я людини. Саме забруднене повітря у приміщенні та на вулиці стало причиною 6,5 мільйонів передчасних смертей за рік (лідери – Китай та Індія), а також спричинило такі хвороби, як рак легень та серцеві напади.

"Я думаю про ті часи, коли всі готелі оплачували Інтернет, – каже Джон О'Ша, керуючий директор компанії "Кордіс". – Тепер Інтернет більше схожий на гарячу воду. Якщо у вас немає високошвидкісного та безкоштовного Інтернету, то ви вже програли. Повітря в готелі буде тим самим сервісом – якщо ви не можете забезпечити повітря в своєму готелі краще, ніж ваші конкуренти, ви приречені на невдачу. Чисте повітря вже стає вкрай важливим".

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Містечко турботи: історія створення в Україні унікального місця для українських пенсіонерів
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Колос»
Читати більше