В Америці відкрили першу в світі віртуальну церкву

В Америці відкрили першу в світі віртуальну церкву
Поширити в соціальних мережах:

Американський пастор вважає, що християнство можна відновити у віртуальному просторі. Його VR-церква користується популярністю навіть у атеїстів.

Напевно, найсучасніший американський пастор у світі Ді Джей Сото проводить свої проповіді з допомогою соціального сервісу віртуальної реальності AltSpaceVR, який дозволяє користувачам Oculus Rift, HTC Vive і Samsung Gear VR перебувати в єдиному віртуальному просторі. Про це повідомляє Wired.


Пастор Сото звільнився з церкви, в якій служив, вирішивши стати "християнським антрепренером". Він продав свій будинок і майже все майно, купив трейлер, та разом дружиною та пятьмя дітьми почав відвідувати найвіддаленіші куточки Америки, щоб нести релігію в маси. Однак влітку 2016 року він дізнався про існування AltSpaceVR. Вже через два дні після приєднання до платформи, він виступив там зі своєю першою проповіддю. Після чого став регулярно проводити служби, на які збиралося все більше людей. Окрім тих, хто зазвичай відвідує церкву по неділях, на віртуальній проповіді можна було зустріти й атеїстів, яких зацікавило подібне застосування сучасних технологій. Через 10 місяців Сото заснував першу в світі VR-церкву.


"Віртуальний пастор" вважає, що його церква зможе легко залучити молодь та всіх, хто боїться або соромиться ходити в звичайні храми. Багато в чому цьому сприяє невимушена атмосфера на віртуальних проповідях. Під час співу псалмів з'являються субтитри з їх текстом, а після – смайлики, які плескають у долоні. У віртуальній церкві всіляко заохочуються дискусії та суперечки на тему: "Наука проти релігії".


Щоб церква майбутнього розвивалася, потрібно інтегрувати AltSpaceVR на найсучасніші платформи на зразок Sansar і High Fidelity. Для цього необхідне фінансування, і щоб його отримати, проповідник повинен якимось чином переконати віруючих, що майбутнє християнства – у віртуальній реальності.


На сьогоднішній день в більшості католицьких єпархій є свої веб-сайти. У Папи Римського Франциска 16,4 млн підписників в Твіттері. Згідно з останнім опитуванням, 45% американців шукають релігійний контент в Інтернеті.


Наразі Сото подорожує світом у трейлері та зустрічається з церковними лідерами, намагаючись переконати їх інвестувати в його церкву, щоб перетворити її в розгалужену мережу.


Поки подібна ініціатива викликає у традиційних настоятелів одну реакцію – мовчання. Тому проповідник збирається організувати краудфандингову компанію, щоб залучити кошти для розширення свого релігійного проекту. У планах – створити в AltSpaceVR біблійний світ, у якому люди змогли б на власні очі побачити історію Давида і Голіафа.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Цікаві факти про блискавку: чи влучає громовиця двічі в одне місце і чому не варто стояти там, куди вона поцілила?
General Electric, Hyundai та Siemens: проєкт Rebild Ukrain залучає до відновлення України світових гігантів
General Electric, Hyundai та Siemens: проєкт Rebild Ukrain залучає до відновлення України світових гігантів

Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…

Маловідомі сторінки історії пропаганди: все, що реалізовував нацист Геббельс, він вивчив в радянському союзі
Кістяний наконечник з біблійної битви у рідному місті Голіафа «розповів» вченим про події 2800-річної давнини
2+2 та інші канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи
2+2 та інші канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи

Дивись улюблені канали безкоштовно з 1 по 5 травня 2024 року…

Маленька країна, велика сила: лікарі з Тайваню приєдналися до української боротьби
Маленька країна, велика сила: лікарі з Тайваню приєдналися до української боротьби

70 добровольців захотіли їхати в Україну, проте взяти можливо було не всіх…

Читати більше