У майбутньому люди житимуть довше

У майбутньому люди житимуть довше
Поширити в соціальних мережах:

Згідно зі спостереженнями біологів, завдяки досягненням науки і загального зростання рівня життя вже зараз серед нас живе безліч майбутніх довгожителів. Цілком ймовірно, що зовсім скоро ми станемо свідками нових рекордів тривалості життя людини.

Ми вже розповідали вам, про секрети продовження тривалості життя. Сьогодні ми розглянемо унікальні випадки довголіття.

Китайський довгожитель Лі Чин-Юні. За його словами і згідно зі свідченнями його оточення, він народився в 1677 році і прожив 256 років. Довгожитель навіть встиг висловити свій рецепт довголіття:

  • Зберігайте серце у спокої.
  • Сидіть, як черепаха.
  • Прогулюйтеся енергійно, як голуб.
  • Спіть, як собака.

Офіційно зафіксована максимальна тривалість життя людини – 122 роки. Француженка Жанна Кальман – єдина людина, яка досягла 120-річного віку, що було підтверджено документально. Цілком можливо, що на планеті були або є люди, які прожили більше, але у випадку з Кальман вік був офіційно підтверджений. Цікаво, що Кальман зовсім не відрізнялася здоровим способом життя, їла шоколад, курила і пила вино. Притому вона не втомлювалася повторювати, що головне – це ніколи не сумувати.


Серед чоловіків головним довгожителем довгий час вважався японець Сігеті Ідзумі, який нібито прожив понад 120 років. Проте багато хто висловлював скепсис, щодо його свідоцтва про народження: це міг бути документ його старшого брата, який помер в дитинстві, а Сігеті просто назвали точно так само. Своє довголіття Ідзумі пояснював благотворним впливом Будди, сонця і води. Зараз серед чоловіків головним довгожителем офіційно вважається Кімура Джіроемон, теж японець. Він прожив 116 років і 56 днів. З нині живих чоловіків найстарший – Масадзо Нонака. Він теж японець. Йому 112 років.

А що в Україні?

В Україні у 2012 нарахували 111 тисяч мешканців, яким більше 90 років.

Українка Катерина Козак померла у вiцi 119 рокiв 2015 року. Її було офіційно визнано «найстарішою жителькою України», і цей факт занесено до «Книги Рекордів України». Катерина Козак любила спiвати «Заповіт» Т. Г. Шевченка. Також любила дивитися телевізор. Ніколи не була в лікаря. Племінник говорить, що секретом довголіття бабуся називала відсутність чоловіків у її житті. Катерина не була заміжньою і не заводила романів.

Найстарший зареєстрований українець помер 2007 року у віці 116 років. Пережив австрійську, польську, нацистську та радянську владу. Але в жодній армії не служив, бо був малого зросту (ледве 150 см). Також ніколи не хворів та ніколи не вживав ліків. Секретом довголіття вважав те, що ніколи не одружувався.

Так чи інакше, вчені з різних країн заявляють, що є межа людського життя. Для жінок це 115,7 років, а для чоловіків – 114,1 років. Цей максимальний вік не збільшився за аналізований період з 1986 по 2015 рік, хоча кількість людей, які досягли віку 95 років, потроїлася. Одначе, сучасні досягнення медицини, генетики та біоінженерії говорять на користь змін граничного віку життя. У моді біохакінг, і сучасні стартапери із Силіконової долини намагаються продовжити життя комбінацією технологій і медицини. Футурологи прогнозують, що вже через кілька сотень років людство зможе повністю перемогти старіння і природну смерть.

За матеріалами: adme.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше