8 звичок, які продовжать вам життя

8 звичок, які продовжать вам життя
Поширити в соціальних мережах:

Наше життя і його тривалість всього лише на 25% залежить від генів, а решта 75% – на наших із вами плечах. Пропонуємо вам наукові дослідження, в яких розповідають і доводять, як змінюється якість нашого життя від щоденних звичок.

Усі знають, що краще пробігтися по сходах, ніж поїхати на ліфті. Але якщо ми скажемо вам, що, щодня пробігаючи кілька прольотів, ви проживете довше на 7 років? А якщо нарешті візьметеся за вивчення іноземної мови, то і на всі 15.

За матеріалами: AdMe.

Більше смійтеся (+15 років). 

Сміх дійсно продовжує життя. Результати 15-річного дослідження вчених з Норвегії, у якому взяли участь понад 50 тисяч добровольців, довели, що люди, які щиро сміються кожен день, практично не хворіють на серцево-судинні захворювання, на рак, інфекції і хронічні захворювання легенів. Ціла група американських вчених в своєму дослідженні і зовсім зв'язала позитивне мислення кожної людини і рівень життя всієї планети. Виявилося, що той, хто оптимістично дивиться в майбутнє, живе набагато краще і, головне, набагато довше, ніж той, хто на життя дивиться песимістично.

Заведіть домашнього улюбленця (+10 років). 

Домашні тварини відіграють дуже важливу роль в нашому житті і можуть вплинути на здоров'я людини. Якщо у вас є вихованець, то у вас напевно нормальний кров'яний тиск, невисокий рівень холестерину і майже точно немає депресії. Про це розповіли дослідники Університету Міннесоти. За приблизними даними, домашній улюбленець може подарувати власнику до 10 років життя.

Користуйтеся сходами (+10 років). 

Дослідження Медичного університету в Женеві показали, що варто пробігати пару десятків сходинок на день і ви проживете на 15% довше. Суттєво знизиться ризик серцевих захворювань, артриту суглобів (на 47%), ймовірність розвитку слабоумства й хвороби Альцгеймера (на 50%), діабету (на 58%) і тривожності (на 48%).

Спілкуйтеся (+6 років). 

Мічиганський університет з'ясував, що на рівень життя впливає наше коло спілкування. З майже 300 тисяч опитаних щасливими себе почували в основному ті, хто багато спілкується із сім'єю і не відмовляє собі в посиденьках з друзями. За 6 років, що тривало дослідження, ці люди жодного разу не страждали від хронічних хвороб.

Усвідомте свій вік і насолоджуйтеся кожним прожитим роком (+7,5 років). 

Здавалося б, ще одна прописна істина. Але вчені з Єльського університету підкріпили її цифрами. Згідно їх дослідженню, той, хто не переживає щодо свого віку, живе на 7,5 років більше, ніж той, хто переймається віком та страждає від цього.

Станьте альтруїстом (+7 років). 

Бути волонтером корисно не тільки для суспільства і вашої карми, але і для здоров'я. Згідно з дослідженнями Мічиганський вчених, 100 годин волонтерської роботи на рік продовжують ваше життя на 7 років. Працює ця статистика тільки тоді, коли волонтерська діяльність приносить вам справжню радість і задоволення. Тому, якщо душа до такої роботи не лежить, не примушуйте себе.

Вивчайте іноземні мови (+13 років). 

Якщо ви володієте кількома мовами, ваш мозок постійно активний. Дослідження гавайських лікарів довели, що у людей, які знають дві мови, ризик розвитку старечої деменції набагато нижчий. Згідно з дослідженнями, люди, які знають дві мови досконало, в 85 років так само швидко і гостро мислять, легко вирішують приклади і запам'ятовують інформацію, як і в молодості. А ось ті, хто другої мови так і не вивчив, в зрілості думають набагато повільніше.

Ходіть на концерти (+8 років). 

Вчені довели, що всього 20 хвилин на концерті дозволять вам почуватися на 21% краще. Там ви можете виплеснули всі свої негативні емоції і зарядитися енергією від натовпу. Регулярні концерти допомагають вам позбавлятися від робочого стресу і знімати напругу, позитивно дивитися на життя. А це продовжує життя.


Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Колишній офіцер Французького легіону під Луганськом випадково зафільмував постріл ворожого снайпера
Археолог-любитель знайшов у Шотландії 1000-літній перстень загадкового народу піктів
Русалки існують? Шокуюче відкриття в Ізраїлі!
Русалки існують? Шокуюче відкриття в Ізраїлі!

Сенсаційна історія трапилася у туристичному містечку Кір‘ят-Гат…

Як росія переписує історію на окупованих територіях: шкільна програма у лещатах пропаганди
Як росія переписує історію на окупованих територіях: шкільна програма у лещатах пропаганди

Дітей вчать за російськими підручниками, де подається спотворена історія…

Пілот СРСР потрапив у минуле і бачив, як будували піраміду Хеопса: розсекречені воєнні архіви подорожей у часі
Пілот СРСР потрапив у минуле і бачив, як будували піраміду Хеопса: розсекречені воєнні архіви подорожей у часі

Є численні свідчення, які можуть казати про випадки, пов’язані з цією темою…

Дослідники переписують історію: коли людина насправді вперше приручила коня?
Дослідники переписують історію: коли людина насправді вперше приручила коня?

Протягом багатьох років вчені розглядали різні теорії…

Читати більше