У холодних водах Арктики морські дослідники знайшли новий вид коралів

У холодних водах Арктики морські дослідники знайшли новий вид коралів
Поширити в соціальних мережах:

І це – лише одне з численних відкриттів експедиції…

Вчені виявили новий і дивний вид коралу у холодних водах Північного Льодовитого океану. Це відкриття було зроблено групою дослідників з The Nippon Foundation-Nekton Ocean Census під час місії з документування глибин океану. Експедиція вирушила з Тромсе на півночі Норвегії 3 травня на борту судна RV Kronprins Haakon, пише видання iflscience.

Потенційно новий вид коралів виявили на стеблах криноідів, відомих як морські лілії. Професор Алекс Роджерс, головний дослідник Ocean Census, повідомив, що знайдений корал «майже напевно новий вид». Він зазначив, що цей корал демонструє коеволюцію в морських глибинах, і завдяки використанню дистанційно керованого транспортного засобу (ROV) вчені отримали зразки в чудовому стані.

Цей корал — лише одне з численних відкриттів експедиції за останні тижні. Вчені також досліджували хребет Святогор на глибині близько 3700 метрів у системі серединно-океанічного хребта Арктики. Там вони виявили численні хемосинтетичні спільноти, включаючи трубочників і двостулкових молюсків, які живуть у середовищі, багатому на метан і сірку.

Експедиція важлива не тільки через наукові відкриття, але й через загрози, з якими стикається це середовище. Кліматичні зміни та перспективи глибоководного видобутку рідкісних металів можуть завдати непоправної шкоди крихким екосистемам.

Ян-Гуннар Вінтер, проректор з досліджень Арктичного університету Норвегії, наголосив на важливості розуміння кожного аспекту нашої екосистеми. Він зазначив, що нові інструменти, такі як аналіз eDNA, прогрес у таксономії та машинне навчання, допомагають вченим робити раніше неможливі відкриття. Вінтер підкреслив важливість того, щоб зібрані дані були доступні для всіх, а не тільки для тих, хто їх зібрав.

Відкриття нового виду коралу у Північному Льодовитому океані нагадує про те, наскільки ще багато нам невідомо про морські глибини та їх мешканців.

Читай також:

Фото: Ocean Census & Martin Hartley

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше