У 10 разів швидше за кулю: НАСА повідомляє, що повз Землю пролетить надзвуковий астероїд

У 10 разів швидше за кулю: НАСА повідомляє, що повз Землю пролетить надзвуковий астероїд
Поширити в соціальних мережах:

Це небесне тіло отримало позначення 2022 QC7…

За даними системи відстеження астероїдів НАСА, надзвуковий астероїд, що летить зі швидкістю, яка у 10 разів перевищує швидкість кулі, повинен стрімко пролетіти повз Землю. За даними Центру вивчення об'єктів, що зближуються із Землею (CNEOS) в Лабораторії реактивного руху НАСА (JPL), цей астероїд отримав позначення 2022 QC7.

«За даними НАСА, астероїд 2022 QC7 не надто великий, його ширина коливається від 16 до 36 метрів. Для порівняння, 36 метрів — приблизно половина розмаху крил реактивного літака Боїнг 767. Але він летить у напрямку Землі зі швидкістю близько 9,10 км в секунду, або 32 760 км/год. Для порівняння, це приблизно у 10 разів швидше за середню гвинтівкову кулю НАТО калібру 5,56 x 45 мм і приблизно у 27 разів перевищує швидкість звуку», - передає jpost.  

За повідомленнями НАСА, астероїд 2022 QC7 практично не має шансів зіткнутися із Землею, і він повинен пройти на відстані понад 4,6 мільйона кілометрів. Однак, навіть якщо б астероїду 2022 QC7 і вдалося зіткнутися з Землею, це мало що б змінило.

«Найбільший астероїд шириною понад 300 метрів, такий як астероїд Апофіс, може знищити цілий континент. Астероїд шириною понад кілометр — як і астероїд 138971 (2001 CB21), що пролетів повз Землю на початку березня 2022 року, — може спровокувати всесвітній катаклізм. При своєму розмірі астероїд 2022 QC7 у найкращому випадку викличе гучний вибух при вході в атмосферу, але щодо реальних збитків, то вони будуть мінімальними, якщо взагалі відбудуться», - йдеться у повідомленні.

Вчені тільки ведуть роботу над тим, щоб надалі, якщо з'явиться ймовірність зіткнення астероїда із Землею, запобігти катастрофі. В даний час найбільш перспективним з цих зусиль є місія НАСА з випробування подвійного астероїдного перенаправлення, в ході якої невеликий спеціально розроблений космічний корабель вріжеться в астероїд, щоб побачити, чи зможе він хоч трохи змінити свою орбіту.

Читайте також:

Фото: PIXABAY

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше