Туристична Україна: де покупатися на вихідних?

Туристична Україна: де покупатися на вихідних?
Поширити в соціальних мережах:

Наша країна багата цікавими місцями

Із закриттям кордонів через карантин у багатьох українських сімей постало питання – де ж відпочити в Україні? Насправді наша ненька багата цікавими місцями.

Щотижня сайт 2+2 буде публікувати ТОП-3 туристичних напрямки в Україні - перша наша добірка буде про озера.

Лемурійське озеро

Фото:coffee7milk.com

Це місце називають ще рожевим озером або українським Мертвим морем. Однак його солоність на 50 грамів більше і містить – 300 грамів солі на літр води. Сюди їдуть лікувати: висип, забиті місця, радикуліт, стенокардію, псоріаз, гайморит, артрит, бронхіт. Озеро містить велику кількість гліцерину, тому після купання радимо ополоснутися прісною водою. На території знаходиться душ, туалет, альтанки.

Цікаві факти: З 2005 року бруд сертифікований і може використовуватися у якості лікувального та косметичного засобу. Він навіть входить до програми страхової медицини Німеччини.

Де знаходиться і як краще дістатися: Херсонська область, недалеко від селища Григорівка (Чаплинського району). Їхати потрібно на машині трасами Херсон-Мелітополь або Херсон-Армянськ. Варто відзначити, що останній напрям з більш якісним дорожнім покриттям. Ваш шлях займе від 1,5 до 2 годин. Від Григорівки до озера потрібно буде проїхати ще близько 4-5 км по ґрунтовій дорозі.

Що скільки коштує: 50 грн/людини за вхід. Також окремо можна придбати лікувальний бруд за 50-60 грн/кг. А неподалік можна зупинитися на ночівлю. Місцеві жителі здають будинки та кімнати в оренду. Ціни залежать від зручностей та кількості осіб, в середньому від 100 до 1600 грн/добу.

Блакитні озера в Олешні

Фото: ukraine-is.com

Вода в озерах дійсно блакитно-синя, як в морі. А все тому що тут – родовище кварцового піску високої якості, такий використовують при виготовленні скла. Прозора вода, чисте та цілюще, завдяки оточуючим сосновим лісам, повітря, ягоди, гриби, рибалка і досить розвинена інфраструктура, в тому числі для відпочинку з дітьми.

Цікаві факти: розмір найбільшого озера – 25 гектар, а глибина до 18 метрів. Щорічно біля озер проходить 10 фестивалів, у тому числі п'ять – міжнародного масштабу. З 2017 року блакитні озера увійшли до п'ятірки кращих пляжних зон України.

Де знаходиться і як краще дістатися: доїхати до міста Чернігів можна на машині, автобусі або поїздом. Далі – на електричці до станції Грибова Рудня. До озер від цієї станції можна пройти пішки, а сама станція розташовується неподалік від села Олешня. Крім того, багато туристичних компаній пропонують поїздки до цього регіону з великих міст України.

Що і скільки коштує: перебування на озері безкоштовне. Є невеликі туристичні готелі, де можна переночувати якщо забули взяти з собою намет.

Озеро Ялпуг

Фото: ua.igotoworld.com

Знайомтеся! Це найбільше озеро в Україні. Якщо ви любитель риболовлі, але при цьому дружина тягне вас з дітьми на пляж, то Ялпуг саме те місце, яке вам потрібно. Поки ваші рідні будуть плескатися у прозорій і теплій воді, ви зможете зловити окуня, судака, краснопірку, ляща або навіть сазана.

Цікаві факти: вчені вважають, що узбережжя озера зберігає величезну кількість історичних скарбів. Тут були знайдені артефакти з дорогоцінних металів, створені в п'ятому столітті.

Де знаходиться і як краще дістатися: поїздом до Одеси, звідти на автобусі потрібно доїхати до колишньої Болгарської колонії.

Що і скільки коштує: перебування на озері безкоштовне. А недалеко, для любителів комфорту, знаходиться безліч готелів Одеської області з різними ціновими пропозиціями.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше